Lenovo Vibe P1 dobio Android 6.0.1 Marshmallow nadogradnju

Fotografija članka: Lenovo Vibe P1 dobio Android 6.0.1 Marshmallow nadogradnju

Nakon što su nadogradnje poslane na Lenovo K3 Note, Lenovo A7000 i još neke modele, ovih dana se “nadogradio” i hvaljeni Lenovo Vibe P1, kojeg smo i testirali.

Oglas

Ako ste ponosni vlasnik Lenovo Vibe P1 pametnog telefona, tada ste ovih dana preko automatskog OTA sustava (Over-The-Air) dobili obavijest o nadogradnji operativnog sustava s Androida 5.1 Lollipop na novi Android 6.0.1 Marshmallow. Kako se radi o “velikoj” nadogradnji, svakako pohranite svoje podatke u cloud, na microSD karticu ili gdje već radite backup.

Kao što vidite niže, nadogradnja je prilično velika, čak 1676 MB, tako da trebate ostaviti dovoljno slobodnog prostora u samom uređaju. Nadogradnja je dostupna za modele Vibe P1 i Vibe P1a42, a uskoro dolazi za još neke modele, što možete čitati i na . Ako je još niste dobili, stići će ovih dana.

Podsjetimo se, Lenovo Vibe P1 se u prodaji pojavio u listopadu prošle godine. Radi se o odličnom smartfonu koji se ističe jakom baterijom od 5000 mAh koja će trajati danima, zatim 5,5 inčnim IPS ekranom Full HD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, radi na Qualcommovom 8-jezgrenom Snapdragon 615 procesoru, te ima 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Kamere su od 5 MP i 13 MP (2-tonska LED bljeskalica, auto fokus, f/2.2).

Kako instalirati Android 6.0 Marshmallow preko OTA sustava (eng.)

1. U vrhu ekrana će se pojaviti notifikacija (obavijest) kako je za download dostupna nova Android 6.0 Marshmallow nadogradnja
2. Kliknite na tipku za Download
3. Kliknite na Restart & Install tipku
4. Sustav će se automatski restatrati (može biti i nekoliko puta)
5. Kada krene instalacija vidjet ćete obavijest “Installing System Update”
6. Kada se sve instalira, u postavkama ćete vidjeti podatke o Android 6.0.1 Marshmallow OS-u

Budite strpljivi jer je navala na server ogromna, tako da sami postupak downloada može trajati i po nekoliko sati. Naravno, u međuvremenu možete normalno koristiti uređaj jer se instalacija skida u pozadini.

Ako ste nestrpljivi i ne želite čekati obavijest, ručno možete provjeriti je li stigla nadogradnja:
Settings >> About phone >> System updates >> Check For Update
ili na hrvatskom:
Postavke >> O telefonu >> Nadogradnja programske opreme >> Provjeri nadogradnju sustava

Svakako preporučujemo i da pročitate našu , ugodno ćete se iznenaditi mogućnostima ovog smartfona i s njegovom jakom baterijom, pogotovo sada kada radi na “šestici” :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.