Lenovo uprihodovao 11,8 milijardi, 18% više nego u prethodnom kvartalu

Fotografija članka: Lenovo uprihodovao 11,8 milijardi, 18% više nego u prethodnom kvartalu

Lenovo Group objavio je rezultate za svoj drugi fiskalni kvartal završno s 30. rujnom 2017. godine. Kompanija je nastavila s pozitivnim rastom prihoda.

Oglas

Prihod je iznosio 11,8 milijardi američkih dolara, što predstavlja porast od 5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine te porast od 18 posto u usporedbi s prvim fiskalnim kvartalom. Kvartalni porast prihoda ostvaren je u sva tri glavna poslovanja: onom podatkovnih centara, mobile poslovanju te osobnim računalima i pametnim uređajima (PCs and smart devices), demonstrirajući kako snažna provedbe strategije tvrtke Lenovo u tri vala ostvaruje stalno poboljšanje rezultata u čitavom portfelju. U drugom fiskalnom kvartalu prihod prije oporezivanja tvrtke Lenovo porastao je za 104 milijuna američkih dolara, što predstavlja značajan oporavak od gubitka u prethodnom kvartalu.

Nastavno na predstavljanje najosvebuhvatnijeg portfelja u svojoj povijesti u prošlom kvartalu, Data Center Group (DCG) tvrtke Lenovo, uz potporu unaprijeđene strukture kanala, je u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine ostvario rast prihoda izvan Kine, prvenstveno u Europi i Sjevernoj Americi drugi kvartal za redom. S dobrom izvedbom novih Moto telefona na ključnim tržištima Mobile Business Group (MBG) tvrtka Lenovo ostvarila je poboljšanje prihoda u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine sa snažnom isporukom u Zapadnoj Europi, Sjevernoj Americi i Latinskoj Americi te generirala snažan sveukupan rast prihoda treći kvartal za redom.

PC/Smart Devices Group (PCSD) tvrtke Lenovo, koji je ponovno ostvario profit u svim geografskim područjima, ostvario je i rekordno visok tržišni udio od 21,3 posto u regiji Europa/Bliski Istok i Afrika; predstavljen je Star Wars: Jedi Challenges, novi AR proizvod u partnerstvu s tvrtkom Disney te je krajem kvartala proslavljena 25. obljetnica kultnog uređaja ThinkPad.

Uz to, Lenovo je danas finalizirao joint venture dogovor s tvrtkom Fujitsu u sklopu kojeg će dvije tvrtke udružiti resurse – oslanjajući se na mogućnosti tvrtke Fujitsu na području globalne prodaje, potpore korisnicima, istraživanja i razvoja (R&D) i proizvodnje zajedno s globalnom prisutnošću i skalabilnošću tvrtke Lenovo.

Kako Lenovo nastavlja s potragom za dobrim prilikama za rast i novim partnerstvima, posebno na ključnim tržištima, ovaj novi joint venture osnažit će liderstvo tvrtke Lenovo na području osobnih računala te pomoći podržati kontinuirani profitabilni rast.

Bruto dobit tvrtke povećao se 0,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine na 1,6 milijardi američkih dolara, što je 18,2 postotno poboljšanje u usporedbi s prethodnim kvartalom. Bruto marža iznosila je 13,7 posto, neznatan kvartalni porast. Operativna dobit povećala se za 94 milijuna američkih dolara u usporedbi s prethodnim kvartalom. Osnovna zarada po dionici iznosi 1,26 američkih centi ili 9,85 hongkonških centi. Upravni odbor tvrtke Lenovo objavio je interim dividendu u iznosu od 6,0 hongkonških centi po dionici.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.