Lenovo ThinkStation S20 i D20 – još bolje performanse za radne stanice

Fotografija članka: Lenovo ThinkStation S20 i D20 – još bolje performanse za radne stanice

Lenovo ThinkStation S20 i D20 – još bolje performanse za radne stanice

Uz ThinkStation workstations, Lenovo je također po prvi put predstavio platformu za kupovinu putem Interneta, Lenovo eLounge, kako bi korisnicima pružio novi, jedinstveni i interaktivni način doživljavanja računalnih rješenja Lenova putem Interneta bilo gdje u svijetu.

„Dizajneri, inženjeri, programeri i znanstvenici zahtijevaju najvišu razinu računalnih performansi koje bi im omogućile stvaranje inovacija“, izjavio je Tom Tobul, izvršni direktor odjela softvera i perifernih računalnih uređaja Lenova. „Nove radne stanice ThinkStation osiguravaju ne samo najvišu razinu performansi već su i dizajnirane po mjeri korisnika s naglaskom na tišinu rada čak i za vrijeme složenog procesuiranja.

Izuzetno unaprijeđene performanse
Izuzetno unaprijeđenih performansi, najnovije radne stanice Lenova mogu se prilagoditi i za osobno korištenje, omogućujući profesionalcima brže stvaranje inovacija i smanjenje vremena između ideje i gotovog proizvoda. Ugradnja platforme NVIDIA Tesla C1060 GPU u radne stanice omogućuje 240 dodatnih jezgri usmjerenih na veliko povećanje brzine procesuiranja podataka. Uz izuzetno unapređenje performansi i tiše računalo iskustvo u usporedbi s prijašnjim modelima radnih stanica Lenova, nove radne stanice također posjeduju i najnovije tehnologije kao što su:

• Mogućnost izbora najnovijeg procesora Intel® Xeon serija 5500 i W3500 za povećanje efikasnosti i performansi s opcionalnom tehnologijom Turbo Boost za dodatnu procesorsku snagu za vrijeme složenog procesuiranja
• Mogućnost izbora profesionalne grafičke kartice serije NVIDIA Quadro ili opcionalne grafike ATI FirePro
• Potvrde vodećih nezavisnih prodavača softvera kako bi osigurali kompatibilnost između radnih stanica i ključnih aplikacija
• S predinstaliranom Windows Vistom s podrškom za RedHat Enterprise Linux 5.2.
• Tehnologija ThinkVantage Technologies za pomoć sa zadacima kao što su data recovery, data migration i drugi

Lenovo ThinkStation S20 i D20 – još bolje performanse za radne stanice

Omogućujući zelena računalna rješenja
Ne samo da nova generacija radnih stanica Lenova posjeduje unaprijeđene performanse, već je i u skladu s prirodom – greener. Lenovo predvodi PC industriju korištenjem recikliranih materijala gdje obje radne stanice koriste 50 posto recikliranog sadržaja. U radnoj stanici ThinkStation D20 gotovo 30 posto recikliranog sadržaja dolazi od recikliranog materijala za široku potrošnju što je jednako težini otprilike 19 plastičnih boca za vodu. Također, radne stanice Lenova posjeduju certifikat GREENGUARD, što znači da su na njima provedena ispitivanja za gotovo 2.000 različitih kemijskih spojeva.

Nadalje, radne stanice zadovoljile su kriterije Energy Star 5.0 koji stupaju na snagu u srpnju ove godine, a odabrani modeli radnih stanica dobili su zlatni status EPEAT Electronic Product Environmental Assessment Tool zbog svojih ekoloških karakteristika.

Radne stanice omogućuju kupovinu putem Interneta
Lenovo eLounge stvara novu platformu za kupovinu putem Internata spajajući dostupnost službe za korisnike s praktičnošću kupnje putem Interneta.

Izgrađen na Unreal Engine iz Epic Games i pokretan od strane ThinkStation D Series workstation, Lenovo omogućuje korisnicima novi, interaktivan način učenja o kupnji i računalnim rješenjima Lenova.

Korisnici mogu pristupiti virtualnom svijetu bilo gdje na svijetu putem Interneta, kreirati avatare i razgledati police s proizvodima i direktno razgovarati s predstavnikom Lenova zaduženim za prodaju. Također, eLounge obogaćuje ideju zajedničke kupnje. Na primjer, otac i sin koji žive u različitim gradovima odluče zajednički kupiti novo računalo. U Lenovo eLounge oni mogu zajednički kupovati novo računalo i dobiti tražene odgovore u stvarnom vremenu od predstavnikom Lenova zaduženog za prodaju. Korisnici mogu posjetiti Lenovo eLounge za vrijeme redovnog radnog vremena u SAD-u.

Unapređivanje inovacija na području razvoja igara
Lenovo u suradnji s Epic Games, tvorcima serije igara Unreal i franšize Gears of War franchise, radi na predstavljanju najnovijih poboljšanja u Unreal Engine 3 na novim radnim stanicama ThinkStation S20 i D20 na Epic Games booth (ES#144) na konferenciji Game Developers Conference koji će se održati u San Franciscu, od 25. do 27. ožujka, 2009. godine.

„Radne stanice ThinkStation izuzetno su dobro dizajnirane, brze i tihe“, izjavio je Mark Rein, potpredsjednik tvrtke Epic Games. „Usluga i potpora Lenova bila je izvanredna. Naše radne stanice uistinu su podvrgnute velikom naporu prilikom stvaranja nove igre, a radne stanice ThinkStation uistinu su se pokazale kao vrijedan i pouzdan alat“.

Lenovo će osigurati nekoliko radnih stanica za pobjednike natjecanja Phase 3 Epic Games $1 Million Make Something Unreal Contest. Za vrijeme natjecanja, inspirirani programeri igara stvaraju modifikacije za verzije računala za Unreal Tournament 3 u nekoliko kategorija uključujući: nivoe, likove, oružja, tip igre, alata, vozila i još puno toga.

Lenovo ThinkStation S20 i D20 – još bolje performanse za radne stanice

Cijena i dostupnost
Za cijenu i dostupnost radnih stanica S20 i D20 molimo vas kontaktirajte najbližeg Lenovo partnera.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.