Lenovo ThinkPad X300 obitelj dobila novog člana – ThinkPad X301

Fotografija članka: Lenovo ThinkPad X300 obitelj dobila novog člana – ThinkPad X301

Lenovo ThinkPad X301

Kao i njegov prethodnik, u PC industriji prihvaćen prijenosnik ThinkPad X300, ThinkPad X301 opremljen je najsuvremenijim karakteristikama i tehnologijama tankih i laganih dimenzija početne težine manje od 1,33 kg i debljine svega 2,54 cm. Prijenosnik omogućuje veću mogućnost pohrane podataka s izborom 64 GB ili novog 128 GB SSD diska dostupnog od rujna. Prijenosnik ThinkPad X301 u prosjeku osigurava 20 posto bolje performanse u usporedbi s prijenosnikom ThinkPad X300 zahvaljujući najnovijom memorijom DDR3 kao i najnovijeg Intel® Core 2 Duo nisko naponskog procesora.

„Lenovo nastavlja donositi tehnološke inovacije nudeći korisnicima u pokretu najnovija poboljšanja kao što je SSD disk i tehnologija digitalnog prikaza uklopljena u novi prijenosnik ThinkPad X301“, izjavio je Sam Dusi, potpredsjednik globalne poslovne jedinice prijenosnika Lenova. Prijenosnika ThinkPad X301 nastavak je naše predanosti spajanju funkcionalnosti i prenosivosti te opremanja poslovnih korisnika s najnaprednijim računalnim alatima za pružanja visokih performansi.“

Nova podrška za DisplayPort omogućuje gledanje sadržaja u visokoj razlučivosti jednostavnije i idealno za modele s ultra tankim DVD snimačem. S podrškom za DisplayPort i VGA, korisnici mogu gledati sadržaj u visokoj razlučivosti na više monitora. Dizajniran za maksimalan broj bežične mogućnosti povezivanja, prijenosnik ThinkPad X301 nudi modele s mobilnim broadbandom velike brzine i WiFi za bežično povezivanje s Internetom kao i modele s Bluetoothom i tehnologijom Ultra-Wideband za bežično povezivanje s drugim uređajima. Modeli s WiMAX-om bit će dostupni kasnije tijekom godine. Nadalje, GPS na određenim modelima prijenosnika u kombinaciji s mobilnim broadbandom velike brzine omogućuje korisnicima u pokretu lakšu navigaciju do ureda ili aerodroma.

Prijenosnik je također opremljen tehnologijom Lenovo ThinkVintage, jedinstvenim hardversko-softverskim alatima dizajniranim kako bi maksimalizirali produktivnost korisnika. S poboljšanim alatima Access Connections korisnik ima mogućnost navigacije putem jednostavnog sučelja za pronalaženje i spajanje s Internetom i drugim mrežama. Također, poboljšani Lenovo Power Manager omogućuje korisnicima više kontrole nad funkcijama prijenosnika kako bi osigurao duži životni vijek baterije.

Prijenosnik ThinkPad X301 nastavlja tradiciju Lenovo usmjerenu na dizajn u skladu s okolišem. Njegov 13.3–inčni monitor s LED pozadinskim svjetlom, SSD diskom i ostalim energetski učinkovitim tehnologijama, pomogli su prijenosniku u dobivanju zlatnog statusa EPEAT. Dobivanjem ove nagrade Lenovo je povećao ukupan broj priznanja zlatnog statusa EPEAT dodijeljen prijenosnicima ThinkPad i stolnim računalima ThinkCentre.

Cijena i dostupnost
Početna cijena prijenosnog računala Lenovo ThinkPad X301 je 21.785 kuna (PDV uključen), a dostupan je odmah putem Lenovo poslovnih partnera ili putem .

Lenovo ThinkPad X301

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.