Lenovo ThinkPad prijenosnici prošli test izdržljivosti u ekstremnim uvjetima

Fotografija članka: Lenovo ThinkPad prijenosnici prošli test izdržljivosti u ekstremnim uvjetima

Lenovo ThinkPad prijenosnici prošli test izdržljivosti u ekstremnim uvjetima

Kako terensko računalstvo zahtijeva izvrsnu vidljivost ekrana, Lenovo je svom najpopularnijem modelu prijenosnika, modelu ThinkPad T400, dodao i novi opcionalni 680-nitni panel visoke jasnoće.

Vojne specifikacije testirane protiv prirodnih elemenata
Lenovo je svoju liniju od osam prijenosnika ThinkPad podvrgao najtežim testovima koji su uključivali izlaganje visokim temperaturama, udarce i zatrpavanje pijeskom kako bi se provjerilo zadovoljavaju li računala niz specifikacija potrebnih za vojno računalstvo.

Prijenosnici ThinkPad zadovoljili su slijedeće testove:
– Nizak tlak – ispitivanje rada na visini od 4.500 m
– Vlažnost – ciklusi s 95 postotnom vlagom u okolišu
– Vibracije (operativne i neoperativne) – pritiskanje i trešnja prijenosnika kako bi se uvjerili da mogu podnijeti šokove
– Visoka temperatura – simuliranje uvjeta visoke temperature izlaganjem prijenosnika temperaturi od 60 stupnjeva C
– Niska temperatura – operativni testovi na -20 stupnjeva C
– Temperaturni šokovi – temperaturni prijelazi između -20 i 60 stupnjeva C prilikom operativnih testova
– Prašina – izlaganje puhanju prašine kroz duži period vremena

Testovi potvrđuju izdržljivost i pouzdanost na koju se mnogi klijenti već oslanjaju u svojoj borbi s prirodnim elementima. Geofizičar, istraživač i vođa ekspedicije Pasquale Scaturro sa svojim je prijenosnikom ThinkPad putovao u najudaljenije kutke planeta.

„Više od 180 dana godišnje nalazim se na cesti putujući sa svojim prijenosnikom ThinkPad – od sparnih i vrućih terena u džungli do preživljavanja zaleđenih arktičkih i planinskih udara vjetra“, rekao je Pasquale Scaturro iz tvrtke Exploration Specialists. „Od kukaca i vlage, do pijeska ili prašine, vrućine i hladnoće, moj prijenosnik ThinkPad bio je izložen svemu. Logiran u svoj prijenosnik ThinkPad, napravio sam vjerojatno više milja po najtežim i najekstremnijim okolišima na svijetu od bilo koga drugog. Bio je sa mnom od vrhova Mount Everesta do cijelog toka Nila, najduže rijeke na svijetu,.Sistem aktivne zaštite neophodan je u teškim uvjetima u koje sam nosio ovaj prijenosnik. Prijenosnik ThinkPad koristim za navigaciju aviona kada letim Afričkom divljinom i pokazao se pravim kopilotom; njime šaljem materijale na svoju web stranicu s vrha Mt. Everesta, oslanjam se na njega i kako bi vodio geofizički posao te održavao svoje osobne kontakte. Suočio se sa svim mogućim okolišima na Zemlji, a još uvijek radi besprijekorno“.

Lenovo ThinkPad prijenosnici prošli test izdržljivosti u ekstremnim uvjetima

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.