Lenovo ThinkPad Edge E220s i E420s predstavljeni u Hrvatskoj

Fotografija članka: Lenovo ThinkPad Edge E220s i E420s predstavljeni u Hrvatskoj

Za modele E220s (12,5 inčni ekran) i E420s (14 inčni ekran) možemo reći kako su napredovali u dizajnu, a pogotovo u konfiguraciji. Kako kažu u kompaniji, imaju "progresivan" i elegantan dizajn prilagođen onima koji žele imati lijepe prijenosnike, ali su s druge strane i robusni što je često važno i za poslovne ljude. Kućište je napravljeno od mješavine izdržljivog magnezija i laganog aluminija, tipkovnica je otporna na tekućine, a tvrdi disk će sačuvati vaše podatke i ako se dogodi udarac ili pad Lenovo prijenosnika npr. sa stola.

Od nekih dodatnih noviteta možemo spomenuti Lenovo Enchanced  Experience 2.0 sustav, ugrađena podrška za VoIP i video konferencije, kao i vrlo kvalitetni Dolby Home Theater v4 zvuk. Svidjela nam se i tipkovnica i "nepostojanje" funkcijskih tipki. Naime, one se sve manje koriste (pokazuju istraživanja) a umjesto njih su multimedijske tipke. Ipak, do popularnih "F" tipki možete doći pritiskom na funkcijsku tipku (Fn) pa na željenu "F" tipku, nije problem.

Uz predstavnike hrvatskog ogranka Lenova poseban gost ove novinarske konferencije bio je i Stipe Božić, poznati hrvatski alpinist i putopisac, koji na svojim putovanjima po svijetu već godinama koristi isključivo Lenovo prijenosna računala. U nekoliko riječi i uz pokoju anegdotu opisao nam je zašto je odabrao Lenovo kao svog "tehnološkog" suputnika. Evo i detaljne hardverske konfiguracije oba modela, kao i preporučena cijena za hrvatsko tržište.

Na kraju konferencije za novinare održana je i prigodna nagradna igra u kojoj su zainteresirani novinari morali "planinariti" kako bi osvojili nagrade. Pogledajte na slikama kako su se snašli. Naknadno ćemo objaviti i službeno press izvješće.

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.