Lenovo Tech World – kompanija otkriva kako vidi svijet koji pokreće umjetna inteligencija

Fotografija članka: Lenovo Tech World – kompanija otkriva kako vidi svijet koji pokreće umjetna inteligencija

Pitajte 10 ljudi što radi umjetna inteligencija i vjerojatno ćete dobiti 10 različitih odgovora. I mnogi će od njih biti točni. To je ljepota umjetne inteligencije; sposobna je za toliko mnogo stvari.

Oglas

Kako misle u Lenovu, umjetna inteligencija će promijeniti način na koji živimo i radimo te način na koji djeluju naša društva. To je sljedeća revolucija inteligencije koja odgovara na pitanja poput:
• Kako umjetna inteligencija može naše svakodnevne interakcije učiniti boljima?
• Kako možemo raditi pametnije, a ne teže?
• Kako umjetna inteligencija može pomoći na razini sustava, kao u gradovima i naseljima?

Evo što još kažu u Lenovu…

Vjerujemo da inteligentna budućnost poboljšava živote ljudi, a ona počinje pametnim uređajima. Uređaji na kojima je omogućen cloud, kao što su računala, tableti, pametni telefoni, pametni zvučnici, pametni televizori i AR/VR, donose sadržaj, usluge i iskustva na nov način.

Da bismo to učinili, kao tvrtka i industrija moramo dobru postaviti abecedu (ABCs) umjetne inteligencije – algoritam, big data i computing power (računalna snaga). Ovi čimbenici zajedno omogućuju umjetnoj inteligenciji da poboljšava živote. Evo analogije; algoritam je motor vašeg automobila, big data je njegov upravljač, a računalna snaga ga pokreće.

S poslovne točke gledišta znatno ulažemo u ovakvu inteligentnu budućnost. Ulažemo u ljude kako bismo imali odgovarajuću razinu stručnosti u svim aspektima naše tvrtke. Ulažemo u pravu strukturu – u ožujku je Lenovo Research službeno pokrenuo Laboratorij za umjetnu inteligenciju koji uključuje više od 100 istraživača širom svijeta. Istraživači promatraju svaki element onoga što danas čini umjetnu inteligenciju i što će ona biti u budućnosti. Također ulažemo i u neke od najbrže rastućih tehnologija i partnerstva koja će pokretati ovu inteligentnu budućnost.

Na našem trećem godišnjem događanju vezanom uz inovacije dijelimo svoju viziju budućnosti umjetne inteligencije i pokazujemo kako konceptni uređaji na kojima je omogućena umjetna inteligencija mogu poboljšati život. Konceptni proizvodi i dalje predstavljaju važan dio našeg procesa istraživanja i razvoja jer nam omogućuju istraživanje i pomicanje granica. Trebamo ovakvu vrstu svježeg razmišljanja i povratne informacije potrošača kako bismo stvorili sljedeću generaciju tehnologije, dizajna i inženjeringa.

Evo nekih od konceptnih proizvoda na koje smo najponosniji:
CAVA je nova vrsta virtualnog pomoćnika. Koristi dubinski sustav za prepoznavanje lica i prirodnu tehnologiju razumijevanja jezika za upravljanje događajima u kalendaru i podsjećanje na temelju vaših navika. CAVA također može razumjeti značenje poruke i na temelju toga dati preporuke vašem kalendaru. Na primjer, može predložiti kada otići na sastanak analiziranjem vremenskih i prometnih podataka.

daystAR je optički zaslon s neovisnom jedinicom za obradu vida i slobodno oblikovane površinske leće s vidljivim poljem od 40 stupnjeva. Koristeći se Lenovo AR platformom, programeri mogu koristiti daystAR za stvaranje aplikacija u različitim industrijama. S uslugama poput Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction i 3D Content Manager možete skenirati, učitavati i uređivati 3D sadržaj putem platforme.

SmartVest obećava olakšano upravljanje vašim kardio zdravljem. Medicinska pametna odjeća s 12 točaka koristi 10 tekstilnih senzora ugrađenih u EKG odjeću za praćenje aktivnosti srca. Snima EKG signale u stvarnom vremenu 24 sata na dan i identificira nepravilnosti kao što su tahikardija ili atrijska fibrilacija. Sportaši ga mogu koristiti za dobivanje precizne analize brzine otkucaja srca i varijabilnosti otkucaja srca. Odjeća šalje upozorenje kada vaša srčana aktivnost postane nesigurna.

• Naša najnovija poslovna inovacija na području umjetne inteligencije za korisničku službu je platforma Xiaole. Platforma stalno uči od razgovora s klijentima i prilagođava se kako bi pružila personalizirano i prilagođeno korisničko iskustvo 24 sata dnevno. Xiaole pomaže u rješavanju tehničkih problema koje korisnici mogu doživjeti koristeći uređaj.

• Danas mnogi pametni zvučnici pružaju samo glasovne usluge. Razvili smo SmartCast +, inteligentni, interaktivni zvučnik, kako bismo učinili više – prepoznaje zvukove, objekte i pruža AR iskustva. To čini učenje zabavnim i uvjerljivim kao u modulu bajke gdje djeca mogu naučiti kineski, projicirati svoje ilustracije i kineske titlove dok slušaju lekciju.

Nadamo se da ovi koncepti pokazuju da je budućnost umjetne inteligencije beskrajna te da sada možete bolje vizualizirati snagu big data i umjetne inteligencije u izgradnji pametnijeg i povezanijeg svijeta.

Svakako posjetite stranicu našeg događaja koja se nalazi kako biste provjerili neke od konceptnih proizvoda i rješenja koja smo predstavili na Lenovo Tech World.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.