Lenovo svjetski sponzor Zimskih Olimpijskih igara u Torinu 2006. godine

Racunalo.com foto

U Torinu, poprištu događaja Zimskih olimpijskih igara koje će se održati od 10. – 26. veljače 2006. godine, skupina od 30 zaposlenika Lenova nalazi se već duže od godinu dana i surađuje s Organizacijskim odborom grada Torina (TOROC) kako bi instalirali, evaluirali i ispitali računarsku opremu.  Hardverska rješenja Lenova za Zimske olimpijske igre uključuju oko 5,000 stolnih računala, 350 servera i 600 prijenosnih računala. Ova hardverska rješenja podupiru četiri glavne aplikacije operacija na Olimpijskim igrama – upravljanje sustavom Igara, informacijski sustava Igara (INFO2006), sustav borilišta i središnjih rezultata te sustav informacija za TV i radio komentatore. Oprema Lenova pokazala se na svakom dosadašnjem testiranju savršenom, a Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nedavno je najavio uspješan završetak testiranja tehnološke integracije.
Dodatno pružanju usluge hardvera za sveukupne Olimpijske operacije, Lenovo će stvoriti sedam Internet cafea u tri Olimpijska sela, uključujući Torino, Sestriere i Bardonecchia te središnji centar za medije u Torinu. Zimske olimpijske igre 2006. godine bit će zapamćene i po najvećem broju Internet cafea u odnosu na ukupan broj sportaša, trenera i izbornika u povijesti Olimpijskih igara.  Lenovo također planira demonstraciju tehnologije za ključne korisnike u središtu Torina, uključujući ThinkPad prijenosna računala i Lenovo osobna računala.
“Olimpijske igre pružaju platformu za uspostavljanje kontakta s više od 3 milijarde televizijskih gledatelja,” izjavio je Philippe Davy, dopredsjednik marketinga Lenova.  “Želja nam je da gledatelji prepoznaju naše ime, a istraživanje tržišta pokazala su kako Lenovo treba izgraditi prepoznavanje imena izvan Kine. Jednako tako važno je i da gledatelji cijene novi brand i da su svjesni što on predstavlja. Želimo da povezuju ime Lenovo s najvišim standardima korisničke usluge, a zahtjevni kontekst Olimpijskih igara će to svakako demonstrirati.”
Marketinške aktivnosti Lenova razvijene oko Olimpijskih igara započele su u Kini već u ožujku 2004. godine. Stolna i prijenosna računala Lenova podupiru dnevne djelatnosti Organizacijskog odbora Pekinga za Ljetne olimpijske igre (BOCOG) i Lenovo je započeo suradnju s BOCOG-om kako bi zajednički odredili tehnološku opremu za potrebe Ljetnih olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Lenovo je također imenovao osvajače medalja Li Ting i Sun Tiantian u ženskim teniskim parovima s posljednjih Ljetnih olimpijskih igara i Shen Xue te Zhao Hongbo u parovima u umjetničkom klizanju s posljednjih Zimskih olimpijskih igara ambasadorima Lenovo branda. Lenovo televizijske reklame umjetničkog klizanja i tematika zimskih sportova započele su s nacionalnim prikazivanjem na CCTV-u i ključnim lokalnim TV mrežama te iznimno vidljivom kampanjom oglašavanja jumbo plakatima u važnim gradovima uključujući Peking i Šangaj.  Globalni plan oglašavanja planiran se za drugi dio 2005. godine.
Diljem Europe i Sjeverne i Južne Amerike, Lenovo je surađivao s Nacionalnim olimpijskim odborima na potpori osobnog računarstva i ostalih lokalnih inicijativa, s aktivnostima u Austriji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Rusiji i drugim državama.
U studenom mjesecu 2005. godine kompanija će službeno otvoriti sponzoriranu sportsku izložbu unutar zgrade Lenova u Pekingu. Izložba se sastoji od izložaka koji pokazuju sudjelovanje Lenova u Olimpijskom pokretu u Kini i ilustrira rješenja tehnološke opreme koje Lenovo pruža ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Torinu. Zaposlenicima i medijima će se pridružiti i kineski fanovi Olimpijskih igara na proslavi otvaranja. U studenom će također, oko 27,000 zaposlenika kompanije biti upoznato o povezanosti Lenova s Olimpijskim igrama putem globalne proslave “Lenovo – kulturni tjedan Olimpijskih igara”.
Kroz povezanost s Olimpijskim igrama, Lenovo je već uspostavio veze s novim korisnicima poput svjetskog sponzora Igara NBC-om.  Lenovo je odabran kao dobavljač računarske opreme NBC-u za Zimske olimpijske igre u Torinu. Visa je također partner Lenova na nekim inicijativama, uključujući Lenovo kreditnu karticu olimpijske tematike u Kini. Coca-Cola također surađuje s Lenovom na marketinškim inicijativama u Kini, uključujući zajedničke reklamne i prodajne promocije.
“Stvoren u Kini, sa sjedištem u SAD-u te sa zaposlenicima diljem svijeta, Lenovo je doista simbol poslovanja 21. stoljeća i želje olimpizma stvaranja međunarodnog razumijevanja,” izjavio je Davy. “U Torinu kao i u Pekingu 2008. godine, Lenovo će demonstrirati inovativnost i usluge koje ga pozicioniraju na putu postanka predvodnikom globalne tehnologije.”


O Lenovu.
Lenovo stvara inovativne proizvode i usluge u industriji osobnog računarstva. Kao globalni tehnološki lider, Lenovo nudi asortiman proizvoda diljem svijeta koji uključuju prijenosna računala ThinkPad, stolna računala ThinkCentre te nagrađivane tehnologije “air-bag” i čitač otisaka prstiju.  Lenovo također drži 30 posto tržišta osobnih računala u Kini, najbrže rastućem tržištu u svijetu, s ponudom od raznih korisničkih i potrošačkih osobnih računala. Inženjeri, programeri i znanstvenici Lenova iz tri laboratorija u Kini, Japanu i SAD-u fokusirani su na istraživanje i razvoj koji rješavaju korisničke probleme i poboljšavaju produktivnost. Kao sponzor tehnološke opreme Zimskih olimpijskih igara 2006. godine u Torinu, Lenovo će opskrbiti Međunarodni olimpijski odbor s prijenosnicima i stolnim računalima, serverima, opremom za pohranu i drugom računarskom opremom. Prihvaćanjem ideala olimpizma, međunarodnog razumijevanja, fair playa i izvrsnosti, Lenovo će pridonijeti sigurnoj i stabilnoj računalnoj opremi za uspješne operacije Olimpijskih igara.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.