Lenovo se približava Samsungovom tržišnom udjelu za smartphone u Kini

Fotografija članka: Lenovo se približava Samsungovom  tržišnom udjelu za smartphone u Kini

Dok neki poznati proizvođači mobilnih telefona bilježe pad dobiti na globalnoj razini, a Apple i Samsung zauzimaju sve veći dio kolača, u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, stvari stoje nešto drugačije.

Oglas

Tvrtka Lenovo je do sada prodala osamnaest puta više smartphone u Kini u odnosu na prošlu godinu iako samo dvije godine je na smartphone tržištu. To nije često da proizvođač računala, prijenosnika postane tako uspješan u smartphone tržištu.

Lenovo smartphone ima tržišni udio od 14,2 %, dok Samsung ima udio od 15,3 % u smartphone segmentu. Ovaj spektakularan rast uglavnom je vezan uz relativno niske cijene Lenovo smartphone, ugovore s mnogim trgovcima i tri glavna kineska mobilna operatera.

Ako ste pomislili da su vam ove informacije nebitne, niste potpuno u pravu. Naime, kinesko tržište je važno jer četvrtina svih smartphonea se prodaje upravo u Kini. S obzirom na ovaj udio, izvješća o poslovanju koja kompanije objavljuju na globalnoj razini možemo realnije sagledati.

Nakon Kine, Lenovo ima ambiciju da postane tržišni lider u Indiji koja je po broju stanovnika druga zemlja u svijetu. Prema posljednjem izvještaju indijske Vlade, broj stanovnika u Indiji veći je od 1,2 milijarde. Samo za usporedbu, stanovništvo Europske unije bilo je 1. siječnja 2011. procijenjeno na 502,5 milijuna.

Osvrnemo li se na naše tržište možda ćemo u bliskoj budućnosti imati u ponudi i mi nekoliko modela smartphonea tvrtke Lenovo. S obzirom na ekonomsku situaciju čini nam se da će sve više biti potražnja za jeftinijim modelima a za takozvane “perjanice” sve manje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.