Lenovo proslavio godinu dana poslovanja u Hrvatskoj

Racunalo.com foto

Dokazana kvaliteta, inovativnost i odlična suradnja s poslovnim partnerima, rezultirala je rastom Lenova u drugom tromjesečju ove godine kada je Lenovo zabilježio porast brži od tržišta u segmentima stolnih i prijenosnih računala. Dok je tržište stolnim računalima zabilježilo silaznu putanju, Lenovo je rastao i povećao svoj tržišni udio za 1,2%. Na tržištu  prijenosnih računala Lenovo je zabilježio rast od 85% približivši se time vodećem brandu na oko 7% razlike u tržišnom udjelu.


„Tijekom protekle godine cilj kompanije Lenovo bio je zadržati kvalitetu proizvoda i usluga na hrvatskom tržištu i osigurati kontinuitet uspješnog poslovanja i uspješnih rezultata što je i ostvareno. U manje od godinu dana prisustva u Hrvatskoj, Lenovo je zauzeo visoko mjesto na listi najuspješnijih PC kompanija, ostvarujući naš cilj da rastemo brže od tržišta,“ rekao je Ranko Potkonjak, direktor predstavništva Lenova za Hrvatsku i dodao:“Dugoročna vizija Lenova u Hrvatskoj poklapa se s globalnom – kroz pet godina postati vodeći PC brand.“


Kao dodatak već nagrađivanim brandovima ThinkPad i ThinkCentre, Lenovo je ove godine predstavio novu liniju osobnih računala, Lenovo 3000. Lenovo 3000 jedan je od prvih istinski internacionalnih PC brandova  te uključuje:


1. Računalo Lenovo 3000 C100 koje dizajnirano za mobilne profesionalce u manjim i srednjim kompanijama koji žele jednostavna, ali snažna računala za bežično povezivanje, ugrađene servisne alate i multi-media karakteristike.
2. Računalo Lenovo 3000 J100 osmišljeno je za manje zahtjevne poslovne korisnike koji žele pouzdano računalo modernog dizajna i jednostavno za korištenje.
3. Računalo Lenovo 3000 V100, dizajnirano je za manja i srednja poduzeća čiji su zaposlenici u stalnom pokretu te u potrazi za snažnim performansama i modernim ultralakim prijenosnikom.
4. Računalo Lenovo 3000 N100 namijenjeno malim, dinamičnim kompanijama i njihovim potrebama za pouzdanim prijenosnikom istovremeno jednostavnim za upotrebu.    


Povodom svog rođendana Lenovo je pripremio vrlo atraktivnu ponudu N100 prijenosnika (P/N TY031CD) uz kojeg svaki kupac kao poklon dobiva Lenovo Memory Key od 512MB.


Na globalnoj razini kompanija Lenovo je tijekom prvog kvartala završno s 30. lipnjem povećala konsolidirani prihod u odnosu na prethodnu godinu za 38 posto na 3,5 milijardi američkih dolara. U ovom kvartalu distribucija Lenovo PC-a diljem svijeta porasla je za 12 posto u odnosu na proteklu godinu što je 9 posto više od prosječnog rasta industrije,


Lenovo će u sljedećem razdoblju nastaviti uspješnu strategiju proširujući već postojeću globalnu distribucijsku i financijsku mrežu te će nastaviti s predanošću suradnji s parterima i malim i srednjim tvrtkama.Lenovo: svjetski lider u tehnologiji
Lenovo je inovativna internacionalna tehnološka kompanija stvorena spajanjem kompanija Lenovo Group i izvornog IBM-ovog PC odjela (Personal Computer Division). Kao svjetski lider na tržištu PC-a, Lenovo  razvija, proizvodi i plasira pouzdane, visokokvalitetne PC proizvode te nudi profesionalne usluge s dodanom vrijednošću koje omogućuju korisnicima  diljem svijeta da budu produktivni i kompetitivni. Uspjeh Lenova zasnovan je na činjenici da naši korisnici postižu svoje ciljeve: poslovnu produktivnost i poboljšanje kvalitete života. Za više informacija, molimo posjetite:
.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.