Lenovo proširuje ponudu poslovnih prijenosnika najtanjim i najlakšim notebookom

Racunalo.com foto

ThinkPad Z60m ima 15,4-inčni zaslon koji nudi 30% više prostora za podatke od 15-inčnih XGA zaslona te bolju vidljivost pri gledanju iz različitih kuteva, zbog čega će najviše profitirati korisnici koji će ovaj prijenosnik često rabiti u avionima. S debljinom od 2,8 cm i masom tek 1,9 kg, 14-inčni ThinkPad Z60t je najtanji i najlakši prijenosnik sa širokim zaslonom u klasi.1 Z60t krasi 25% više prostora za prikaz podataka od standardnih 14-inčnih ekrana, što je jednako prostoru koji zauzimaju četiri dodatna stupca proračunske tablice. Ovaj je prijenosnik tako vrlo zgodno rješenje za poslovne korisnike koji često istovremeno rade s više aplikacija.
Nekoliko inovativnih multimedijskih mogućnosti, poput “vrućih tipki” za kontrolu funkcija aplikacija te priključaka za laki upload digitalnih slika i videa, čine Z60 optimalnim za poslovnu i kućnu upotrebu, uključujući prezentacije, multimediju i prikaz filmova s DVD-a.
“Jedan od trendova koje smo zamijetili u području korištenja prijenosnika je da nestaje granica između poslovne i kućne upotrebe”, kaže Chuck Sharpe, potpredsjednik udruge Information Techology Solution Providers Alliance (ITSPA). “Nije učinkovito trošiti novac na razne tehnologije i proizvode kad se radi o različitim područjima primjene. Vrijeme je postalo tako važan čimbenik da poslovni korisnici iz nižeg segmenta trebaju tehnologiju koja će im pomoći povećati produktivnost na poslu, no također im omogućiti da što kvalitetnije provedu svoje osobno vrijeme izvan posla – kod kuće i na putovanjima.”


Zaštitni kavez povećava izdržljivost prijenosnika
Onima koji su često na poslovnim putovanjima Z60 nudi novo, oklopljeno unutrašnje kućište – ThinkPadov zaštitni kavez – koje u slučaju pada prijenosnika smanjuje oštećenje računalnih komponenti i za 30%. Te komponente, uključujući tvrdi disk, smještene su u magnezijski kavez robusne izrade koji nudi puno veću zaštitu nego uobičajeno kućište, a ne utječe na ugodnost korištenja. U kombinaciji s Lenovo Sustavom aktivne zaštite (Active Protection System) – dijelom tehnologije ThinkVantage, ThinkPadov “zaštitni kavez” je moćno rješenje za sprječavanje oštećenja tvrdog diska. Zaštitni kavez će se pojaviti u prijenosnicima Z60 i budućim modelima ThinkPada.Stil i funkcionalnost
Široki TFT zaslon smješten je u posebno matirano titan kućište koje je istovremeno trajno i otporno na ogrebotine. Nove multimedijske, aplikacijske te tipka Windows dodatno obogaćuju već legendarnu ThinkPadovu punu tipkovnicu.3 Lenovo je strateški smjestio velike stereo zvučnike na obje strane tipkovnice kako bi se dobio zvuk vrhunske kvalitete i glasnoće. Za dodatne multimedijske mogućnosti zaslužan je cijeli niz priključaka za gotovo sve moguće periferne uređaje, uključujući tri USB 2.0 te S-Video, VGA i IEEE1394 portove. Z60m također dolazi s čitačem kartica “3-u-1”.


Tehnologije ThinkVantage pojednostavljuju korisničko iskustvo
Nove Lenovo tehnologije ThinkVantage donose preko centralizirane upravljačke ploče vrhunske mogućnosti, čineći sve sigurnosne akcije na PC-u brzima i jednostavnima. Z60 dolazi opremljen posljednjom verzijom tehnologije ThinkVantage Client Security Solution koja korisnicima omogućuje da sami vrate izgubljene korisničke lozinke. Omogućena je i brza i kvalitetna enkripcija sadržaja na disku, softver za upravljanje lozinkama je ažuriran, a System Security Audit pazi da sigurnost sustava bude na visini.


Cijene i dostupnost
14-inčni ThinkPad Z60t bit će dostupan na hrvatskom tržištu sredinom listopada, preko Lenovo poslovnih partnera, te preko  i . 15,4-inčni ThinkPad Z60m bit će dostupan krajem listopada.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.