Lenovo predstavio računala za male poduzetnike

Fotografija članka: Lenovo predstavio računala za male poduzetnike

Nova SL serija ThinkPada uključuje tri prijenosnika – SL300, SL400 i SL500 opremljenih najnovijom tehnologijom kao što su brza broadband mogućnost povezivanja u pokretu, izvrstan izbor multimedije s mogućnošću Blu-Ray DVD playera na odabranim modelima kao i crno svjetlucavo kućište elegantnoga dizajna. Kako bi računalno iskustvo učinio jednostavnim i produktivnijim Lenovo je kombinirao softver koji korisnicima pomaže u svim aspektima, od povrata izgubljenih podataka do pojednostavljivanja pristupa Internetu s novim paketom usluga koji uključuju online data backup kao i trenutačne popravke uključene u jamstveni list.

„Ime ThinkPad za poslovne korisnike sinonim je predvodništva u PC industriji,“ izjavio je Mladen Skuliber, marketing menadžer Lenova za Adria regiju. „Sada istu tu kvalitetu i pouzdanost po kojoj je prijenosnik ThinkPad prepoznat omogućujemo malim poduzetnicima predstavljajući im najnoviju tehnologiju kao što je brza mogućnost broadband povezivanja u pokretu.“

Danas je Lenovo također najavio šest dodatnih prijenosnih računala – ThinkPad R400, R500, T400, T500, X200 i W500. Lenovo donosi mnoge tehnologije po prvi puta predstavljene u PC industrije na dokazanom prijenosniku ThinkPad X300 kao što je SSD disk, LED pozadinsko svjetlo i GPS mogućnosti na odabranim modelima. Nova T serija uključuje modele koji posjeduju tehnologiju kao što je switchable graphics i podrška za Display Port. Predstavljeni prijenosnici proširuju Lenovo portfolio ekoloških prijenosnika od kojih su mnogi dobitnici zlatnog statusa EPEAT. Svi novo predstavljeni prijenosnici ThinkPad uključujući i SL seriju temelje se na najnovijoj tehnologiji procesora Intel Centrino 2.

Dizajniran za jedinstvene potrebe malih poduzetnika
Kvaliteta, dostupnost te razina usluge i podrške ključni su čimbenici za male poduzetnike korisnike prijenosnika, a Lenovo sve te čimbenike objedinjuje u svojim računalnim rješenjima za male poduzetnike. Lenovo je nove prijenosnike dizajnirao tako da odgovaraju jedinstvenom načinu rada ovih korisnika – bilo kod kuće, u uredu, parku ili kafiću. S rastućom potrebom za non-stop dostupnošću, odabrani modeli sva tri prijenosnika ThinkPad serije SL dostupni su s ugrađenom mogućnošću brzog broadband povezivanja u pokretu. Suradnja Lenova s AT&T-jem i Ericssonom osigurava optimizirane broadband usluge u pokretu još dostupnijim i prihvatljivijim za korisnike. Prijenosnici također posjeduju WiFi, Ethernet kao i mogućnost Bluetooth tehnologije.

Broj malih poduzetnika, korisnika dramatično se povećava. Prema predviđanjima IDC-a za 2009. godinu, sektor malih poduzetnika obuhvatit će 31 posto ukupnog tržišta računala uključujući i ultra laka računala, dok će do 2011. godine narasti na 76,6 milijuna. Rast prodaje računala u ovome sektoru nadmašuje rast tradicionalnih velikih korisnika. IDC predviđa da će u SAD-u sektor malih poduzetnika rasti sa 7,5 milijuna prijenosnika u 2007. godini na 11,6 milijuna prijenosnika u 2011. godini.

Prijenosnici također imaju poboljšane multimedijske mogućnosti. Zvučnici, mikrofon i odabir web kamere predstavljaju izvrsne mogućnosti za Internetske konferencije, a opremljenost HDMI/VGA osigurava korisnicima da mogu gledati video sadržaj kao što su filmovi u visokoj razlučivosti. ThinkPad serije SL kombinira visoke performanse i elegantan dizajn, crno svjetlucavo kućište prvo je takvo namijenjeno prijenosniku ThinkPad.

Prepoznat u PC industriju po pouzdanosti svojih proizvoda, Lenovo je nove prijenosnike dizajnirao imajući na umu izdržljivost i visoke performanse. Lenovo Active Protection System sličan je zračnom jastuku koji štiti harddisk u slučaju pada ili udarca, a čitač otiska prsta pomaže u zaštiti podataka od neovlaštenih korisnika. Također, prijenosnik ThinkPad SL300 opremljen je i s LED pozadinskim svjetlom.

Softver i usluge
Softver i usluge upotpunjuju hardverska rješenja Lenova. Bez predane IT podrške, korisnici često imaju malo pomoći kada su na primjer u pitanju pristup Internetu, upravljanje zaporkama, povrata izgubljenih podataka i ažuriranja računala. Jedinstveni Lenovo Care Tools rješava ove običajne probleme i pomaže u skraćivanju vremena i brige oko upravljanja računalom. Prijenosnici dolaze sa sljedećim opcijama: Lenovo Access Connections, Client Security Solutions, Rescue i Recovery, Presentation Director i System Update.

Cijena i dostupnost
Početna cijena prijenosnika ThinkPad SL400 i SL500 je 6.299 kn, dok će početna cijena odabranih modela bit od 6.473 kn za prijenosnik ThinkPad SL300 do 15.048 kn za prijenosnik ThinkPad W500. Navedeni prijenosnici dostupni su od 05.rujna putem Lenovo poslovnih partnera ili putem .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.