Lenovo Power Bank PB410 Portable recenzija – dodatak koji treba svima

Fotografija članka: Lenovo Power Bank PB410 Portable recenzija – dodatak koji treba svima

Kako smo ga nazvali, ovo je zaista dodatak koji svima treba. Prijenosna i jaka dodatna baterija, prvi smo u Hrvatskoj isprobali Lenovo Power Bank PB410.

Oglas

Priznajte sami – koliko puta vam je “crkla” baterija baš kad vam je trebala? S obzirom na razvoj samih smartfon uređaja čini nam se kako baterije baš i ne drže taj korak, tako da bi jedan dodatni “power bank” itekako dobro došao svima. Eh, da, kada bi još i cijena bila prihvatljiva… za Lenovo Power Bank PB410 možemo reći kako je i jedno i drugo, i treće i tako dalje…

Kada smo prvi puta isprobali Lenovo Power Bank PB410, nismo očekivali ništa posebno, no ima neke elemente koji su nam se svidjeli a koje vrijedi i opširnije opisati. Prije naše mini recenzije ovog simpatičnog gadgeta koji bi svima dobro došao, reći ćemo samo kako smo nakon testiranja odlučili nabaviti jedan primjerak za našu redakciju. Nek’ se nađe, kad je tako jak, lijep, elegantan, kvalitetan… i jeftin…

Ako redovito pratite naš portal, tada znate kako smo svestraniji od brojne konkurencije koja se uglavnom koncentrira na mobilne uređaje o kojima ionako možete pročitati na desecima izvora, pogotovo na engleskom jeziku. Uvijek pokušavamo otići korak (ili dva) dalje od ostalih, pa vam s ponosom predstavljamo simpatični Lenovo Power Bank PB410, vaš prijenosni “spas u zadnji čas” :)

Lenovo Power Bank PB410 Portable recenzija

Vanjski izgled

Ono što smo prvo primijetili je kako je Lenovo Power Bank PB410 napravljen od kvalitetnih materijala. Kućište je metalno što je po nama dobro jer bolje regulira zagrijavanje prilikom punjenja i pražnjenja. Naime, i sami znate kako se baterija zagrijava pogotovo prilikom punjenja, a to se događa i prilikom pražnjenja. Nekoliko smo puta napunili i ispraznili Lenovo Power Bank PB410 i primijetili smo kako je to zagrijavanje gotovo neznatno. To spominjemo iz jednostavnog razloga što zagrijavanje baterije smanjuje njen kapacitet, ili ako hoćete – manje se napuni pa ima i manje energije za mobilne uređaje.

Ok, recimo da je to kod Lenovo Power Bank PB410 uređaja riješeno. Inače je dimenzija 118 x 65 x 8,8 milimetara i težak oko 140 grama, nešto manji i po težini težak kao neki smartfon. Izdaleka i izgleda kao smartfon, ali ima sasvim drugu funkciju.

S prednje strane se po sredini u gornjem dijelu nalazi logo kompanije, a u donjem četiri plave LED diode koje prikazuju koliko je uređaj napunjen. Na žalost, to ćete vidjeti tek kada spojite ili punjač ili neki uređaj, tek onda će LED-ice zasvijetliti, što je možda mali nedostatak. Sa stražnje strane u donjem dijelu su tehnički podaci ispisani vrlo sitnim slovima tako da ćete morati imati jako dobar vid… ili naočale. No, zato smo mi tu, sve ćemo vam objasniti.

Kako se puni Lenovo Power Bank PB410, a kako drugi uređaji?

Ono ključno se nalazi s donje strane, a to su tri utora – lijevi i desni USB ulazi služe za punjenje vanjskih uređaja koje spajate na Lenovo Power Bank PB410, a srednji mikroUSB služi za punjenje samog power banka. Zgodno je što punjenja u oba smjera možete odraditi samo s jednim kabelom – kada ga punite tada u uređaj ide microUSB ulaz, a kada punite druge uređaje, samo okrenete kabel i “ubodete” ga u jedan od dva USB ulaza… koji nisu isti.

Naime, isti su po dimenzijama ali jedan daje izlaz od 5V / 1A, dok je drugi jači i daje izlaznu struju od 5V / 2A. Drugim riječima, ovaj će drugi ulaz brže puniti vaš mobilni uređaj. Ipak, ako vam se ne žuri, preporučujemo punjenje na 1A, kvalitetnije je. Inače, u Lenovo Power Bank PB410 uređaju se nalazi litij-polimerska baterija koja bi trebala izdržati velik broj punjenja. Koliko ne znamo, ne piše u specifikacijama, ali računamo barem tisuću, što je i više nego dovoljno, toliko bi trebale punjenja bi trebale izdržati i baterije na vašim mobilnim uređajima.

Možete puniti sve uređaje, u prvom redu smartfone, koji imaju kompatibilne ulaze (microUSB, USB), pa čak i tablete. Ako primjerice tablet ima jaču bateriju od 5000 mAh, Lenovo Power Bank PB410 će je napuniti dokle može tako da će vam uređaj moći raditi bar neko vrijeme, ovisno o vašoj potrošnji.

Možemo još spomenuti kako je radna temperatura Lenovo Power Bank PB410 uređaja od -20 do +65 stupnjeva Celzija, no naravno preporučujemo korištenje u takozvanim sobnim uvjetima, tada je najefikasniji i najdugotrajniji. Isto tako, ova power bank je i vrlo robustan, pa ako vam i ispadne na zemlju neće mu se ništa dogoditi. Srećom nije smartfon pa nema ekran :)

Zaključak

Ukratko, Lenovo Power Bank PB410 univerzalni punjač nam se jako svidio. Sviđa nam se izgled, dizajn, snaga, jednostavnost rukovanja, pa i cijena. ovo je jedan od onih “must have” uređaja koji trebate imati uvijek uz sebe. Ako morate birati, mi preporučujemo ovog malog ali moćnog ljepotana.

Naša jedina zamjerka je što ne možete “pročitati” koliko je baterija napunjena dok je ne spojite ili na punjač ili na neki uređaj. Sve ostalo nam se svidjelo.

Nemamo tu što puno filozofirati, znamo da vam treba, zato preporučujemo – kupiti! Gdje, kako? Vrlo jednostavno, u prodaji je u Hrvatskoj, a cijena mu je vrlo privlačnih 199 kuna i može puniti praktički sve uređaje preko USB/microUSB kabela. Imate i garanciju od 12 mjeseci, na baterije je inače uglavnom dvostruko manje.

Već sada ga možete kupiti u ovim dućanima:

Više informacija o Lenovo Power Bank PB410 univerzalnom punjaču potražite i na .

Lenovo Power Bank PB410 – osnovne tehničke specifikacije:
– kapacitet: 5000 mAh
– dimenzije: 118 x 65 x 8,8 milimetara
– težina: 140 grama
– radna temperatura: -20˚ C do 65˚ C
– operativni napon: 10 V do 28 V
– ulazi: USB, microUSB
– ulazni napon: 5V / 1000 mA
– izlazni napon: 5V / 1000 mA ili 5V / 2000 mA
– jamstvo: 12 mjeseci

+Hvalimo
+ brzo i sporo punjenje (1A / 2A)
+ istovremeno punjenje do 2 uređaja
+ kapacitet od 5000 mAh
+ jednostavan dizajn metalnog kućišta
+ vrlo privlačna cijena

– Zamjeramo
– ne vidi se koliko je baterija puna dok je ne spojite na neki uređaj ili punjač
– hm, ne pada nam ništa drugo na pamet…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.