Lenovo Phab2 Pro – smartfon za proširenu stvarnost

Fotografija članka: Lenovo Phab2 Pro – smartfon za proširenu stvarnost

Lenovo Phab2 Pro je poseban smartfon koji koristi Tango – Googleovu proširenu stvarnosti i napokon je dostupan.

Oglas

Ova godina je bila jako dobra za Lenovo, na tržište su izbacili nekoliko zanimljivih uređaja poput Yoga Book-a te neke dosta kvalitetne smartfone. Nova linija smartfona je donijela i jedan jako zanimljiv smartfon Moto Mods. Ovaj smartfon je trenutno najbolji modularni smartfon koji je trenutno na tržištu ne računajući . U tome duhu Lenovo je danas predstavio Lenovo Phab2 Pro.


Lenovo Phab2 Pro ima prekrasan veliki 6.4“ zaslon rezolucije 2560x1440p. Pogoni ga Qualcommov Snapdragon 652 procesor s 4GB RAM-a te 64GB interne memorije. Još možemo dodati da uređaj radi na Androidu 6.0 Marshmallow.

Pokraj svih ovih specifikacija glavna i najbolja stvar na ovome uređaju je njegov sustav kamere. Phab2 Pro je prvi smartfon na svijetu koji na poleđini ima 16MP kameru koja podržava u potpunosti Googleovu tehnologiju Tango – proširenu stvarnost.

Ova kamera koja podržava proširene stvarnosti je sposobna prikazivati mnoge stvari koje ne možete vidjeti na drugim smartfonima ili golim okom. Tango tehnologija pomoću kamere dozvoljava Phab2 Pro smartfonu da razumije okolinu koju vidi kroz leće kamere te da stvara kartu stvarnog svijeta za sebe kako bi mogao pokretati razne aplikacije u tome svom svijetu proširene stvarnosti. Trenutno je oko 35 aplikacija na Google Play Store-u koje koriste ovu mogućnost Tango tehnologije, mnoge od njih su igre u proširenoj stvarnosti. Između tih aplikacija postoji jedna dosta zanimljiva a zove se Lowes Vision. Riječ je o aplikaciji koja koristi ovu tehnologiju kako bi izmjerila sobu u vašemu domu, a vi to možete iskoristiti da znate koliki namještaj može stati u neki prostor ili koliko pločica/parketa morate kupiti za renoviranje. Ova proširena stvarnost putem Tango tehnologije ima zaista mnogo prostora za napredak i vjerujem da će nove aplikacije i igre sve bolje iskorištavati ovu tehnologiju te stvoriti kritičnu masu korisnika koja će željeti kupiti smartfon koji prikazuje proširenu stvarnost te će se tako ova tehnologija dodatno proširiti i napredovati.

Lenovo Phab 2 Pro košta 499,99$ i može se kupiti samo putem Lenovo službene stranice. Prvi uređaji će pronaći put do svojih kupaca kroz mjesec dana, tako da ćemo tek u prosincu znati više informacija te prve recenzije korisnika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.