Lenovo PHAB2 Pro – prvi pametni telefon s Tango tehnologijom

Fotografija članka: Lenovo PHAB2 Pro – prvi pametni telefon s Tango tehnologijom

Kineska je kompanija predstavila dugo očekivani Lenovo PHAB2 Pro, prvi pametni telefon u svijetu s tehnologijom Tango koji pruža iskustvo proširene stvarnosti. Predstavljeni su i Lenovo PHAB2 i Lenovo PHAB2 Plus s dvostrukom kamerom.

Oglas

Lenovo Phab2 Pro – prvi AR pametni telefon u svijetu s Tango tehnologijom

Lenovo Phab2 Pro, kojeg pokreće tehnologija Tango – set senzora i softver tvrtke Google koji očitava i mapira svoje okruženje – podržava iskustvo revolucionarne proširene stvarnosti (AR – augmented reality) na pametnima telefonima. Na primjer, korištenjem AR aplikacija, studenti u svoje učionice mogu postaviti virtualne dinosauruse u stvarnoj veličini te unaprijediti svoje učenje putem slojevitih AR podataka koji se pojavljuju dok se kreću oko stvorenja. AR gaming iskustvo omogućava igranje s virtualnim pločicama domina na kuhinjskom stolu, odgajanje digitalnog kućnog ljubimca u spavaćoj sobi i borbu s vanzemaljcima koju napadaju vaš dom.

S Tango tehnologijom, PHAB2 Pro čak može početi mijenjati način razmišljanja o mapiranju unutrašnjeg prostora kako bi stvorili nova iskustva poput budućih muzejskih tura proširene realnosti zahvaljujući aplikaciji GuidiGO. S Tangom, PHAB2 Pro pruža jedinstveno iskustvo na pametnom telefonu koje će se kontinuirano unaprjeđivati.

Vlasnici kuća mogu koristiti svoje Lenovo PHAB2 Pro uređaje kako bi preuredili svoje domove vizualizirajući namještaj u svojim dnevnim sobama i kuhinjama. Tvrtka Lowe’s jedan je od prvih partnera koji je razvio aplikaciju s tehnologijom Tango, Lowe’s Vision. Koristeći Tango tehnologiju aplikacija korisnicima omogućuje mjerenje prostora i vizualizaciju kako proizvodi poput kućanskih aparata i dekorativnih predmeta, ili materijala poput kuhinjske radne plohe ili zidnih kuhinjskih pločica, izgledaju i uklapaju se u prostoriju. S aplikacijom Lowe’s Vision korisnici će biti u mogućnosti kontrolirati novu generaciju alata proširene stvarnosti jednostavnim dodirom prsta.

Tehnologija iza Tanga

Tri temeljne tehnologije omogućuju Tango iskustvo: praćenje pokreta, percepcija dubine i učenje o području. Putem praćenja pokreta, „oko“ uređaja PHAB2 Pro vidi svoju lokaciju u 3D formatu. Učenje o području pametnom telefonu govori njegovu lokaciju, a percepcija dubine omogućava mu analizu oblika svijeta oko njega tako što otkriva površine i prepreke. A sada po prvi put, vaš pametni telefon može vizualizirati i razumjeti objekte u okruženje i okruženje putem senzora koji prikupljaju više od 250.000 mjerenja u sekundi.

Vrhunski dizajn pametnih telefon

Iako Tango čini PHAB2 Pro jedinstvenim, uređaj je sam po sebi vrhunski pametni telefon. Pokreće ga procesor Qualcomm® Snapdragon™ 652, koji pruža učinkovitu integraciju hardvera i procesuiranje, vodeću 4G LTE povezivost, revolucionarno bilježenje vremena, kameru i mogućnosti procesuiranja senzora. Zahtjevno procesuiranje računalne vizije provodi jedan, integrirani i visoko učinkoviti Snapdragon procesor s čvrsto integriranim skupom ključnih modula uključujući DSP, ISP i integrirano čvorište senzora.

Heterogena računalna platforma Snapdragona optimalno je uravnotežena za radne zadatke Tanga i osmišljena za cjelodnevnu upotrebu. Procesor Snapdragon 652 također brzo obrađuje i vremenski bilježi sve senzorne podatke koji simultano pristižu s nekoliko senzora kamere, žiro uređaja i akcelerometra, što rezultira u brzom iskustvu proširene stvarnosti, gdje se 3D AR grafički slojevi prirodnije prebacuju u fizičko okruženje.

PHAB2 Pro dolazi s Dolby AudioTM Capture 5.1 s Dolby Atmos® playback mogućnostima kako bi pomogli na video uhvatili životne trenutke s izvrsnom kvalitetom zvuka. S Dolby Audio Capture 5.1, možete koristiti kristalno čist 5.1-channel surround sound kako bi snimili i podijeli široki raspon trenutaka vašeg života dodajući nevjerojatno bogatstvo, jasnoću i dubinu posebnim trenucima. Ono što ovo čini mogućim su tri mikrofona, „hvatanje“ prostora s mogućnošću smanjenja buke, te 16mp kamera koja podržava jasno video snimanje. Kada uživate u Dolby Atmos sadržaju putem slušalica, osjetit ćete se kao da ste u središtu akcije na ekranu. 6,4-inčni PHAB2 Pro dolazi s pametnim zaslonom Assertive Display kristalne QHD (2,560 x 1,440) rezolucije, koji  ima mogućnost  optimiziranja kvalitete slike na temelju osvjetljenja prostora i sadržaja.

Lenovo PHAB2 Plus: nevjerojatne fotografije

Poznat po svojim fotografijama, PHAB2 Plus dolazi s 13 MP stražnjom kamerom s instant fokusom, brzim F2.0 lećama i istim Futjitsu Milbeaut® procesorom signala slike poput onog koji pokreće fotoaparate Leica. Fotografi amateri mogu uhvatiti fantastične fotografije s jasnim snimanjem u uvjetima slabog osvjetljenja, velikog kontrasta istodobno zadržavajući žive boje, veliku razinu detalja u područjima koji se nalaze u sjeni i očaravajućem zamagljenu pozadine. Softver kamere uključuje druge posebne efekte. Odlične fotografije doći će do izražaja na velikom 6,4-inčnom ekranu FHD rezolucije, dok ostatak specifikacija uključuje Android 6.0 Marshmallow operativni sustav te četverojezgreni MediaTek 8783 procesor koji je ukomponiran sa 3 GB RAM-a i 32 GB proširive interne pohrane. Kao i svaki pametni uređaj današnjice i PHAB2 Plus sa stražnje strane ispod odlične kamere ima ukomponiran senzor otiska prsta, a sa prednje strane našla se 8 MP selfie kamera.

Lenovo PHAB2: nevjerojatna cijena

PHAB2 je cjenovno pristupačan AR pametni telefon s mnogim atraktivnim značajkama koje je moguće pronaći u higher-end modelima. AR način rada ovog uređaja omogućava vam stvaranje jedinstvenih fotografija i videa koristeći efekte poput virtualne pozadine ili crtanih likova na vašim fotografijama – savršeno za dijeljenje na Facebooku ili Instagramu. Druge značajke uključuju veliki 6,4-inčni IPS zaslon HD rezolucije, Android 6.0 Marshmallow operativni sustav, brzo-fokusirajuću 13 MP kameru i mogućnost pohrane 32 GB koju je moguće proširiti putem microSD utora. U svom će se radu PHAB2 oslanjati na četverojezgreni MediaTek 8735 procesor koji je uparen sa 3 GB radne memorije, a ljubitelji selfija svoje će fotografije dobivati zahvaljujući prednjem 5 MP senzoru.

Cijena i dostupnost

Početna cijena uređaja PHAB2 bit će 199 američkih dolara; početna cijena uređaja Phab2 Plus bit će 299 dolara; dok će početna cijena PHAB2 Pro iznositi 499 dolara. Svi će biti dostupni na globalnoj razini u rujnu. Cijena i dostupnost mogu se razlikovati među pojedinim zemljama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.