Lenovo PC Plus – i dalje vodeći proizvođač PC računala u svijetu

Fotografija članka: Lenovo PC Plus – i dalje vodeći proizvođač PC računala u svijetu

U prvom fiskalnom kvartalu za 2013/14 godinu Lenovo je i dalje solidno rastao te zadržao vodeće mjesto  u prodaji računala, kao i 3. mjesto u svijetu u prodaji pametnih uređaja.

Oglas

Lenovo grupa je objavila rezultate za prvi fiskalni kvartal završno s 30. lipnjem 2013. godine, s kvartalnim prihodima od 8,8 milijardi američkih dolara, što je 10% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također, Lenovo je u prvom kvartalu ostvario 16% veći prihod prije oporezivanja u odnosu na isti period prošle godine i to u iznosu od 215 milijuna američkih dolara, dok je dobit porasla 23% u odnosu na isto razdoblje prošle godine na 174 milijuna američkih dolara, naglašavajući nastavak fokusa tvrtke da bude vodeća u Lenovo PC Plus eri, dok svoje poslovanje profitabilno razvija u svim regijama, potrošačkim segmentima i linijama proizvoda.

Po prvi puta Lenovo je proglašen vodećim proizvođačem osobnih računala te je tako zabilježio svoj najviši kvartalni tržišni udio od 16,7%, za 1,7% viši u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Isporuka osobnih računala Lenovo za prvi fiskalni kvartal iznosila je 12,6 milijuna jedinica, što je 17. kvartal za redom kako je Lenovo nadmašio industriju u cjelini koja je pala za 11% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Lenovo je nastavio ubrzavati svoju transformaciju u Lenovo PC Plus tvrtku te je tijekom prvog fiskalnog kvartala bio treći najveći dobavljač pametnih uređaja (uključujući osobna računala, pametne telefone i tablete) povećavajući isporuke za 41% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Kombinirana prodaja pametnih telefona i tableta Lenovo po prvi je put u povijesti nadmašila prodaju osobnih računala tijekom kvartala, što pokazuje zamah ovih dviju poslovnih jedinica. Tijekom prvog fiskalnog kvartala Lenovo je postao četvrti najveći svjetski dobavljač pametnih telefona i zabilježio najbrži rast – čak 132% – među top pet proizvođača. Uspjeh kompanije u segmentu pametnih telefona dodatno je prikazan rezultatima u Kini gdje je Lenovo trenutno drugi najveći proizvođač pametnih telefona s rastom od impresivnih 121% u odnosu na isto razdoblje lani.

Bruto dobit kompanije za prvi fiskalni kvartal porasla je 14% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na 1,2 milijarde američkih dolara, s bruto maržom od 13,6%. Operativna dobit za prvi fiskalni kvartal je narasla za 11% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na 202 milijuna američkih dolara. Osnovna zarada po dionici za prvi fiskalni kvartal iznosila je 1,67 američkih centi odnosno 12,96 hongkonških centi. Neto gotovinske rezerve od 30. lipnja 2013. godine iznosile su 3,1 milijardu američkih dolara

„Na izazovnom tržištu Lenovo je po prvi puta postao vodeći proizvođač osobnih računala te nastavlja poboljšavati profitabilnost. Naše snažno poslovanje u segmentu osobnih računala je potaknuto uravnoteženim rastom kroz dosljedno izvršavanje prave strategije“, izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor Lenova. „Dok nastavljamo s profitabilnim rastom našeg temeljnog poslovanja s osobnim računalima, ubrzano transformiramo tvrtku u PC Plus tvrtku. PC Plus tržište zahtijeva brzu i učinkovitu inovaciju jer se brzo kreće iz segmenta premium proizvoda u one za široku potrošnju i s dominacije na zrelim tržištima na brzo rastuća tržišta. Ova vrsta tržišta odgovara dokazanim snagama Lenova. koji je sada u boljoj poziciji od konkurenata da iskoristi te jasne trendove.

Detaljne rezultate za prvi fiskalni kvartal završno s 30. lipnjem 2013. godine možete naći .

Lenovo PC Plus

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.