Lenovo P70t Dual SIM pametni telefon – baterija će trajati 46 dana?

Fotografija članka: Lenovo P70t Dual SIM pametni telefon – baterija će trajati 46 dana?

Ako itko ima dobre baterije u svojim uređajima, onda je to Lenovo. Njihov Yoga Tablet je bez konkurencije, a novi bi Lenovo P70t trebao totalno pomesti konkurenciju na tržištu pametnih telefona.

Oglas

Ono što već mjesecima tvrdimo, a što uglavnom nećete pročitati na drugim portalima, činjenica je kako pametni telefoni rastu, sve su jači, brži i efikasniji – no, to ne vrijedi i za baterije. I dalje kukamo i plačemo kako svaki dan moramo puniti baterije, a mnogi modeli ne mogu izdržati niti jedan dan, što je frustrirajuće. Lenovo u svojim uređajima ima odlične baterije, a još jači udarac konkurenciji zadat će Lenovo P70t. To mu je za sada radno (kodno) ime, pod kojim će se imenom pojaviti u prodaji, ostaje nam vidjeti.

Najnovije informacije govore kako će novi Lenovo P70t pametni telefon imati jaku bateriju od čak 4000 mAh, koja je po kapacitetu daleko iznad prosjeka. Spomenutih 46 dana na čekanju vjerojatno je u “štedljivom modu”, ali uređaj bi trebao biti potpuno funkcionalan. U odnosu na 1810 mAh kod iPhonea 6 to je i više nego dvostruko. No, ne dajte se zavarati velikim brojkama, pitanje je kako uređaj manipulira samom potrošnjom baterije. I tu je Lenovo nadmoćan, njihovi uređaji su itekako blagi prema potrošnji zahvaljujući “power saving” tehnologijama, tako da je razlika još i veća. dodatno is a 1810mAh.

Što se same hardverske konfiguracije tiče, Lenovo P70t spada u srednju klasu pametnih telefona. Ekran je 5 inčni IPS OGS (One Glass Solution) i HD rezolucije od 1280 x 720 točaka. Dimenzija je 42 x 71,8 x 8,9 milimetara, te je težak samo 149 grama. Radit će na novom 64-bitnom MediaTekovom 4-jezgrenom MT6732 procesoru na 1,5 GHz (ARM Cortex-A53) uz Mali-T760 MP2 grafiku na 500 MHz i podržavat će 4G LTE mreže. Kao OS je odabran Android 4.4. KitKat. Saznajemo kako će imati 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije proširivo preko microSD ulaza do 32 GB. Navodno će podržavati i dvije SIM kartice (Dual SIM), , imat će dvije kamere od 5 MP i 13 MP, te će se prodavati u dvije boje – crnoj i bijeloj. A cijena? Očekujemo negdje oko 250$, možda i manje. Prodaja će početi u siječnju 2015. godine, tako da na taj podatak nećemo dugo čekati.

Podsjeća li vas to na nešto? Ako ste pomislili na pametnog telefona koji se pojavio prije godinu u pol dana, onda ste u pravu. Uređaj imamo i u redakciji, u Hrvatskoj, pa kada kažemo kako nam baterija traje više od 10 dana (također 4000 mAH), ljudi nas gledaju kao vanzemaljce. Neka samo gledaju… :)

Volimo se pohvaliti činjenicom kako na našem Racunalo.com portalu znamo prepoznati ono što vrijedi i o tome pišemo objektivno, a ne onako kako diktiraju kompanije, što je čest slučaj kod nekih drugih medija, odnosno manjih ili većih blogova. Uvjereni smo kako će Lenovo P70t biti veliki hit i kako će se prodavati sam od sebe, jer ima ono što je ipak svima najpotrebnije, a to je moćna baterija. A vi se s nama možete i ne morate složiti… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.