Lenovo ostvario kvartalnu prodaju od 8 milijardi američkih dolara, odnosno rast od 35%

Fotografija članka: Lenovo ostvario kvartalnu prodaju od 8 milijardi američkih dolara, odnosno rast od 35%

Ovi se poslovni rezultati Lenova odnose na prvi fiskalni kvartal komapanije koji završava s 30. lipnjem 2012. godine, odnosno to je drugi kalendarski kvartal. Lenovo drži i rekorndi tržišni udio od 15%.

Oglas

Lenovo grupa danas je objavila poslovne rezultate za prvi fiskalni kvartal završno s 30. lipnjem 2012., s kvartalnom prodajom od 8 milijardi američkih dolara što predstavlja povećanje od 35 posto u odnosu na prethodnu godinu. U isto vrijeme, neto prihod tvrtke Lenovo u prvom kvartalu povećao se za 30 posto u odnosu na prošlu godinu na 141 milijun američkih dolara demonstrirajući mogućnost tvrtke da održi prifitabilni rast na izazovnom tržištu.

Kao drugi najveći proizvođač računala na svijetu, Lenovo je ostvario rekordni kvartalni tržišni udio od 15* posto pomažući tvrtki u ostvarivanju značajnih prednosti u odnosu na konkurente. U industriji u kojoj je cijeloukupna isporuka računala zabilježila pad od gotovo 2 posto u odnosu na prošlu godinu, isporuka računala Lenovo za prvi fiskalni kvartal zabilježila je povećanje od 24,4 posto u odnosu na prethodnu godinu što predstavlja 13 uzastopnih kvartala kako Lenovo raste brže od PC tržišta u cijelini i 11 uzastopnih kvartala kako Lenovo raste brže od vodeča četiri proizvođača računala.

Lenovo je imao uravnotežen rast u svim zemljopisnim regijama, svim potrošačkim segmentima i kroz sve linije proizvoda što je rezultat uspješno implementirane strategije „zaštiti i napadni“ koja se temelji na jačanju poslovanja na etabliranim tržištima i osvajanju potencijalnih novih tržišta. Ulaskom industrije u PC+ eru, Lenovo se pozicionirao kao predvodnik kako se industrija okreće uređajima kao što su pametni telefoni, tableti i Smart TV.

Bruto dobit tvrtke u prvom fisklanom kvartalu povećala se za 30 posto u odnosu na prošlu godinu s ukupnom maržom od 12 posto. Operativna dobit za prvi fiskalni kvartal povećala se za 48 posto u odnosu na prethodnu godinu na 182 milijuna američkih dolara. Osnovna zarada po dionici za prvi fiskalni kvartal iznosila je 1,37 američkih centi ili 10,63 honkoških centi. Novčana neto rezerva 30. lipnja 2012. iznosila je 3,7 milijardi američkih dolara.

Prije dva tijedna, Lenovo je najavio globalno partnerstvo s tvrtkom EMC formirajući razvojni program za tehnologiju servera koji će pomoći u inovativnosti i proširiti mogućnosti Lenova u industriji standarnih servera x86. Kao dio dogovora, Lenovo će na tržištima samostalno predstavljati servere i tijekom vremena ugraditi ih u odabrane EMC sustave za pohranu podataka. Lenovo je zamijenio jednog od glavnih konkurenata kako bi uspostavio OEM i distribucijski odnos u kojem će Lenovo svojim korisnicima diljem svijeta pružiti vodeće umreženo rješenja za pohranu podataka tvrtke EMC, počevši s Kinom.

Tijekom prvog fiskalnog kvartala, Lenovo je također najavio formiranje industrijske baze u mjestu Wuhan u Kini gdje će tvrtka izgraditi integrirani objekt koji će se fokusirati na istraživanje, razvoj i proizvodnju linije proivoda MIDH (Mobile Internet / Digital Home). Otvaranje objekta planirano je za listopad 2013.

„Iako je ekonomsko okruženje donekle slično onom iz 2008. / 2009. godine, rezultati tvrtke Lenovo puno su snažniji zahvaljujući pravoj strategiji i točnoj implementaciji“, izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo. „Naše poslovanje na tržištima u razvoju, koja ne obuhvaćaju Kinu, naše poslovne jedinice MIDH i potrošačkih proizvoda postigle su snažan rast osiguravajući uravnoteženu podršu cjelokupnom poslovanju. Naše poslovanje u Kini i globalno komercijalno poslovanje zadržalo je snažnu profitabilnost koja nam omogućuju da osiguramo dovoljno sredstava za investiranje u rast i osigurava cijelokupno „zdravo“ poslovanje tvrtke. Iako smo u izazovnom okruženju, uvjereni smo da će nastavljanjem provođenja naše strategije „zaštiti i napadni“, Lenovo biti u mogućnosti osigurati održivi rast i uspješno se vratiti u PC+ eru.“

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.