Lenovo ‘odradio’ besprijekornu računalnu podršku za XX. Zimske olimpijske igre

Racunalo.com foto

Lenovo PC rješenja uključivala su više od 6,000 primjeraka računalne opreme raspoređene diljem Torina i natjecateljskih lokaliteta na planinama. Uz pomoć 60 inženjera iz kompanije Lenovo koji su se nalazili na mjestu događanja, sustavi su radili bez kašnjenja više od 360 sati tijekom 16 dana Igara. U suradnji s tehnološkim sponzorima, računalna oprema kompanije Lenovo distribuirala je podatke i rezultate s više od 200 natjecanja i događaja u realnom vremenu medijima i gledateljima Olimpijskih igara diljem svijeta. 62 natjecanja, ceremonije otvaranja i zatvaranja igara, uključujući i 60 događanja na planinama odvijalo se na temperaturi ispod nule uz pomoć proizvoda Lenova.
„Zimske olimpijske igre u Torinu poslužile su nam kao osnova za uspješno predstavljanje i komuniciranje vrijednosti našeg branda globalnoj publici“, rekao je William J. Amelio izvršni direktor u Lenovu. „Naša izvedba na Igrama koja je funkcionirala bez greške, stvorila je idealan trenutak za naše predstavljanje na globalnom tržištu osobnih računala na kojem će kompanija nastaviti predstavljati inovativne proizvode, kojima je zadatak zadovoljiti potrebe potrošača“.Uz to, Lenovo je omogućio svoja PC rješenja u Torinu sljedećim aktivnostima:
– Lenovo je postavio šest prostorija „i.lounges“ s pristupom internetu u tri Olimpijska sela. Ta su rješenja trebala pomoći u povezivanju sportaša, trenera i osoblja s članovima obitelji i prijateljima tijekom Igara, a Lenovo je ukupno zabilježio 1800 dnevnih korištenja prvenstveno za slanje e-mail poruka i pretraživanje.
– „I.lounges“ su također ugostili i nekoliko kulturnih i društvenih događanja namijenjenih sportašima uključujući Kineski festival lampiona, Valentinovo  i talijanski karneval. Lenovo je koordinirao i filantropski događaj Right to Play u suradnji s organizacijom olimpijaca, paraolimpijaca i profesionalnih sportaša koja sportom pomaže djeci u manje razvijenim regijama svijeta.
–  Nekoliko organizacija uključujući NBC, Visu, Bank of America te Olimpijski odbor Sjedinjenih Američkih Država oslanjalo se na opremu kompanije Lenovo tijekom Igara. Ove organizacije izvijestile su da su upravo tehnologija i usluge bile ključne za uspjeh aktivnosti na mjestu događanja. Aktivnosti koje je podržavao Lenovo uključivale su programe dobrodošlice za članove obitelji i prijatelje sportaša, osiguranje 415 sati emitiranja za pet televizijskih mreža, pristup i pohrana podataka na dnevnoj osnovi te podršku finalu video igrice s tematikom Olimpijskih igara.
– Gotovo 400 klijenata iz 20 zemalja posjetilo je Igre u Torinu kako bi se uvjerilo u funkcioniranje i tehnološku izvedbu Lenova iza scene.
– Nova globalna marketinška kampanja koja je pokrenuta kako bi upotpunila aktivnosti u Torinu, prema procijeni trebala bi samo putem televizijske mreže NBC stvoriti milijardu dojmova. Novu televizijsku kampanju „ThinkPad Unleashed”, koju je emitirao NBC tijekom ceremonije otvorenja pratilo je 27 milijuna ljudi diljem svijeta.
Lenovo također osigurava tehnologiju i tehničare za uspješno odvijanje Zimskih paraolimpijskih igara 2006. godine. Lenovo ne samo da će biti odgovoran za podršku IT infrastrukture, već će organizirati četiri prostorije „i.lounge“ u Olimpijskim selima u Torinu i Sestriereu.
Lenovo je već započeo suradnju s Pekinškim odborom za organizaciju Olimpijskih igara kako bi se utvrdila potrebna oprema za odvijanje Olimpijskih igara u Pekingu i već osigurao prijenosnike i stolna računala za dnevne potrebe pri organizaciji.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.