Lenovo objavio poslovne rezultate – napredak u godini transformacije

Fotografija članka: Lenovo objavio poslovne rezultate – napredak u godini transformacije

Prihod u četvrtom kvartalu iznosio je 9,6 milijardi američkih dolara, a prihod za cijelu godinu iznosio je 43 milijarde američkih dolara. Neto dobit u četvrtom kvartalu iznosila je 107 milijuna američkih dolara, dok je neto dobit za cijelu godinu iznosila je 535 milijuna američkih dolara.

Oglas

Lenovo je objavio rezultate za svoj četvrti fiskalni kvartal i cjelokupnu godinu završno s 31. ožujkom 2017. U godini značajne transformacije tvrtka Lenovo je napravila dobar napredak u uvođenju i provedbi nove “strategije u tri vala” koja je osmišljena kako bi se nosila s kritičnim poslovnim izazovima današnjice dok istovremeno pozicionira tvrtku za nastavak dugoročnog profitabilnog rasta.

Kao dio transformacije, tvrtka Lenovo je postavila novi agresivni end-to-end model kako bi upravljala svakim poslovanjem na prilagođen način, predvođena snažnim novim liderima te kao rezultat toga bilježi poboljšanja.

U četvrtom fiskalnom kvartalu prihodi tvrtke Lenovo iznosili su 9,6 milijardi američkih dolara, što je porast od 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, potaknuto dijelom i dobrom izvedbom na području računala/pametnih uređaja i mobilnog poslovanja. Za cjelokupnu godinu, završno s 31. ožujkom 2017. godine, tvrtka Lenovo zabilježila je prihod od 43 milijarde američkih dolara, što je za 4,2 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima, tvrtka Lenovo ostvarila je rast prihoda u četvrtom kvartalu, nakon što je u pet kvartala bilježila pad. Kako bismo potaknuli daljnji rast, jasno smo definirali strategiju u tri vala. U prvom valu održat ćemo vodeće mjesto na području osobnih računala kada su u pitanju volumen, profitabilnost i inovacije, a istodobno ćemo raditi na drugom valu koji se odnosi na rast mobilnog poslovanja i poslovanja vezanog uz podatkovne centre. Istodobno, provest ćemo treći val “Device + Cloud” i “Infrastructure + Cloud” kako bismo iskoristili prilike koje donose nove tehnologije. Zahvaljujući novoj strategiji, uvjereni smo u postizanje dugoročnog i održivog rasta.
– Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo

Bruto dobit tvrtke u četvrtom fiskalnom kvartalu smanjila se za 9,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 1,4 milijarde američkih dolara, dok je za cijelu godinu bruto dobit pala za 7,8 posto na 6,1 milijardi američkih dolara. Operativna dobit u četvrtom fiskalnom kvartalu iznosila je 74 milijuna američkih dolara. Za čitavu godinu, operativna dobit tvrtke Lenovo iznosila je 672 milijuna američkih dolara. Neto dobit u četvrtom kvartalu iznosila je 107 milijuna američkih dolara, dok je neto dobit za cjelokupnu godinu iznosila 535 milijuna američkih dolara, što je povećanje od 660 milijuna američkih dolara u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Osnovna zarada po dionici u četvrtom fiskalnom kvartalu iznosila je 0,97 američkih centi ili 7,56 honkonških centi, za čitavu godinu osnovna zarada po dionici iznosila je 4,86 američka centa ili 37,71 honkonška centa. Upravni odbor tvrtke Lenovo proglasio je dividendu od 2,63 američka centa ili 20,5 honkonška centa po dionici za fiskalnu godinu koja je završila s 31. ožujkom 2017. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.