Lenovo na međunarodnom inovacijskom događanju VivaTech 2017

Fotografija članka: Lenovo na međunarodnom inovacijskom događanju VivaTech 2017

Od 15-17. lipnja održava se sajam VivaTech 2017 u Parizu, a na njemu će izvršni direktor i predsjednik tvrtke Lenovo, Yuanqing Yang, govoriti pred tisućama poduzetnika, start-upova i investitora.

Oglas

Nastavno na uspješno partnerstvo s VivaTechom 2016., Lenovo se s nizom aktivnosti koje uključuju predavanja, konferencije, demo proizvoda uživo, izložbu inovacija i pokretanje uzbudljivog start-up izazova na Motorola tehnologiji, i ove godine priključuje događanju.

Lenovo će u svom izložbenom prostoru, predstaviti široku paletu svojih najinovativnijih prijenosnih računala, tableta, konvertibilnih i odvojivih uređaja te pametnih telefona, nudeći široj javnosti interaktivne demo proizvode i iskustva iz prve ruke. Također će održati tematska događanja o najuzbudljivijim tehnološkim trendovima i iskustvene aktivnosti kako bi korisnicima prikazali stvarne primjene nekih od najvećih inovacija tvrtke Lenovo.

VivaTech 2017 ugostit će sudionike iz više od 200 zemalja, a očekuje se da će nadmašiti prošlogodišnju brojku od 50.000 posjetitelja, uključujući 5.000 start-upova, 7.000 izvršnih direktora i 1.000 investitora.

Yuanqing Yang, izvršni direktor i predsjednik tvrtke Lenovo i François Bornibus predsjednik tvrtke Lenovo za EMEA regiju će na početku održati Lenovo govor i diskusiju koju će voditi predsjednik tvrtke Publicis, Maurice Lévy (10:50 CET). Predstavnici Lenova će razgovarati o svom uspješnom pristupu inovacijama, o evoluciji osobnih računala prema osobnom računalstvu, budućnosti globalizacije i “revoluciji inteligencije”.

Osim toga, Lenovo će u svom izložbenom prostoru, 15. i 16. lipnja, ugostiti i tematske konferencije s ciljem povezivanja inovatora. Elisabeth Moreno, predsjednica tvrtke Lenovo u Francuskoj, posvetit će se pitanjima kao što su “Je li ovo doista kraj hardvera ili njegovo oživljavanje?” i “Koji su novi trendovi za tehnološke igrače poput Lenova?”. Uz to, Barrie Rankin, direktor za prijenosna računala i virtualnu stvarnost tvrtke Lenovo za EMEA regiju, će održati panel raspravu na temu “Kada će virtualna stvarnost postati proizvod na masovnom tržištu?”.

Budući da je tvrtka predana raznolikosti na radnom mjestu, izvršna direktorica za komunikaciju tvrtke Lenovo za EMEA regiju, Catherine Ladousse, će 15. lipnja sudjelovati na tribini u raspravi o novim načinima kako žene privući u područje znanosti i tehnologije. Dan kasnije, 16. lipnja, moderirat će i sjednicu na temu “Zašto i kako privući i zadržati žene u STEM području (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika)”, koja će se održati u izložbenom prostoru tvrtke Lenovo, pri čemu će tvrtka Lenovo dijeliti najbolje prakse s drugim tvrtkama poput Orange i Engie, koje se zalažu za ukidanje jaza između spolova (#womenrock, #peoplematter).
Tijekom trajanja događanja VivaTech Lenovo će svakodnevno održavati događanja sa stručnjacima na temu proširene stvarnosti i virtualej stvarnosti, poslovanju clouda i podatkovnih centara, te Moto Mod razvojnom paketu. Na ovim će sjednicama stručnjaci Lenova ponuditi svoju viziju o tome što cloud predstavlja za digitalnu transformaciju (evoluciju ili revoluciju?) i objasniti korake koje kreatori mogu poduzeti u razvoju vlastitih referentnih Moto Mods dodataka (Moto Mods lako se uklapa na bilo koji Moto Z telefon i pretvara ga u potpuno novi uređaj: fotoaparat sa super-zoomom, boomboxom, projektorom i još mnogo toga).

Naposljetku, francuski start-up Wosomtech, koji je s Googleom prošle godine osvojio Phab 2 Pro Tango Start-up Challenge, će na događanju VivaTech organizirati okupljanje kako bi demonstrirao aplikaciju proširene stvarnosti koju je, kao rezultat navedenog izazova, razvio za Lenovo Phab 2 Pro. Easybuild aplikacija nudi brz i jednostavan način pomoću kojeg arhitekti, inženjeri i profesionalci za nekretnine, maloprodaju i dizajn interijera mogu mjeriti, mapirati i redizajnirati bilo koji interijer. Korisnici mogu skenirati prave interijere, generirati 3D karte i 2D tlocrte, dizajnirati proširenu stvarnost za interijere, a zatim sve uploadati na oblak.

Motorolin izazov “Transformirajte smartphone” potiče razvojne programere, start-upove i ostale kreatore da iskoriste svoju kreativnost kako bi osmislili značajke pametnih telefona koje nikada nisu bile moguće te najbolje ideje prezentiraju za nove Moto Mods dodatke.

Moto Mods dodaci jednostavno se spajaju na bilo koji Moto Z telefon. Savršeno se i sigurno uklapaju kako bi transformirali smartphone i korisnicima pružili neograničene mogućnosti. Koncept Moto Mods dodataka je jednostavan: mogu biti sve o čemu je korisnik sanjao. Bilo da je riječ o filmskom projektoru, vrhunskom zvučniku ili, čak, tlakomjeru – mogućnosti su beskrajne.

Na događanju VivaTech, 16. lipnja, žiri kojeg predvodi izvršni direktor marketinga tvrtke Motorola, Jan Huckfeldt, odabrat će pet najboljih Moto Mod prijedloga u sklopu izazova “Transformirajte smartphone”. Svaki od pet najboljih timova dobit će Moto Z i Moto Mods razvojni paket kako bi proizveli svoj prototip i pokrenuli crowdfunding kampanju s IndieGogo. Konačni pobjednik dobit će priliku prezentirati svoj Moto Mod dodatak grupi izvršnih direktora i razvojnih timova u glavnom uredu tvrtke Motorola Mobility u Chicagu, a o njemu će se razmatrati i u svjetskom programu akceleracije.

Lenovo možete pronaći u dvorani za tehnološke partnere (dvorana 1, izložbeni prostor J12).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.