Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 recenzija – korisno svestran!

Fotografija članka: Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 recenzija – korisno svestran!

Brzi USB 3.0 vanjski disk, Wi-Fi ruter, punjač za smartfone i tablete – sve u jednom uređaju? Da, za sve je to sposoban novi Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800.

Oglas

Kada smo u ruke dobili ovaj uređaj, bili smo pomalo skeptični. Naime, radi se o vrlo različitim i naizgled međusobno nepovezanim “poslovima”. Pomalo nam djeluje kao utopija imati tvrdi disk koji u sebi ima ugrađen i Wi-Fi modul koji stvara vlastitu bežičnu mrežu, a da je pri tome taj isti uređaj opremljen i baterijom od 4000 mAh koja u bilo kojem trenutku može “nahraniti” energijom uvijek gladne smartfone i tablete? Možda vam zvuči kao znanstven fantastika, ali takav uređaj zaista postoji, imamo ga u rukama – to je novi Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800, prodaje se u Hrvatskoj i cijena mu je vrlo zanimljiva. Naravno, prvi smo ga isprobali u Hrvatskoj – i ostali ugodno iznenađeni!

Zgodna stvar kod ovog uređaja je bežično surfanje i dijeljenje sadržaja preko ugrađenog Wi-Fi rutera, a istovremeno može komunicirati s 8 uređaja koji podržavaju Wi-Fi protokol. A koji su to uređaji? Praktički svi – druga prijenosna računala, smartfoni, tableti…

Lenovo je napravio još jedan zanimljiv uređaj koji je vrlo lako prenosiv, stane u svaku torbu, kofer, ruksak ili što god koristite za nošenje svojih stvari, a ova zanimljiva kombinacija mogućnosti koje pruža Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 je nešto što do sada nismo vidjeli. Iskreno, niti smo mislili da tako nešto postoji.

Kao i inače, krenut ćemo po redu, pregledati uređaj izvana, vidjeti što nam može pružiti i kako nam može olakšati naš svakodnevni digitalni život. Pred vama je još jedan ali drugačiji “all-in-one” uređaj, kakav do sada još niste vidjeli. I Vrlo jednostavno može biti vaš… :)

Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 recenzija

Vanjski izgled

U kutiji crne boje i sa srebrnkastim nazivima pronašli smo upakiran Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 uređaj. Ispod samog uređaja u istoj kutiji smo pronašli i USB 3.0 kabel koji je standardni za tu vrstu tvrdih diskova, te ponešto papirologije, od kojih je najkorisnija ona koja govori o bežičnom spajanju na druge uređaje koji podržavaju Wi-Fi. Taj ćete dio svakako proučiti, čuvajte taj “papirić”.

Kućište Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 uređaja je od plastike, kombinacija srebrne i crne boje. Voljeli bismo da je od metala, nekako nam bolje “leži” pod prstima, a i bolje je hlađenje kod intenzivnijeg korištenja. Ipak, u radu nismo primijetili nikakve probleme, pa čak niti zagrijavanje. Naime, kućište je osjetno šire nego što je veličina tvrdog diska od 1 TB koji se nalazi u njemu, očito je da su u Lenovu smislili način kako disk može “disati”, i to je dobro.

S gornje strane je vidljiv logo kompanije, a u donjem dijelu su tri LED indikatora, i to redom slijeva na desno – za aktivnost baterije, tvrdog diska i bežične Wi-Fi mreže. Po crnom rubu, s donje strane Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 uređaja, nalaze se potrebni ulazi i izlazi – tipka za paljenje i gašenje, USB 3.0 ulaz, tipka za reset i LAN mrežni ulaz. Drugim riječima, uređaj možete spojiti na neku PC LAN mrežu i konfigurirati ga kao bežični Wi-Fi ruter. Zgodno. Inače, raspitajte se koliko inače košta jedan bežični ruter :) Spomenimo i da se s lijeve strane, također po crnom rubu, nalazi USB izlaz koji služi za punjenje baterija mobilnih uređaja.

S donje strane Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 uređaja nalaze se četiri gumirane nožice, a u sredini naljepnica s podacima o uređaju.

Wi-Fi naš svemogući

E, tu ćemo se zaustaviti i reći kako je ova naljepnica (za razliku od drugih!) nešto što ćete morati pročitati. Zašto? Jednostavno zato jer su na njoj upisani ne samo tehnički podaci o samom uređaju, nego i Wi-Fi adresa, IP adresa i te korisničko ime i šifra. Naravno, radi se o inicijalnim podacima koje možete promijeniti. Kako? E, pa to sve piše u ranije spomenutom “papiriću” koji se također nalazi u kutiji. Kako se spajate na Wi-Fi ili bolje rečeno kako možete povezati druge bežične uređaje, sve vam je to vrlo jednostavno objašnjeno u uputama, trebat će vam tek nekoliko minuta za konfiguriranje. Konfiguratorski podaci mogu se pronaći i na poleđini kutije.

Inače, na Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 možete spojiti praktički sve uređaje koji podržavaju Wi-Fi protokol. Upute su posebno pisane za različite operativne sustave, no dovoljno je za sada reći kako možete spojiti Android, iOS (iPhone, iPad), PC (Windows) i Mac (Mac OS) uređaje. Dakle, paleta uređaja je i više nego široka.

Uglavnom, zahvaljujući ugrađenom bežičnom ruteru možete bezbrižno surfati, odnosno “bežični internetski signal” slati i na druge uređaje koji podržavaju Wi-Fi, samo podesite parametre i to je to. Isto tako, možete kopirati glazbu i filmove, također bežično. Samo podesite parametre, sve lijepo piše u uputama, mi vam za to ne trebamo, tako da ćemo s ovim i zaokružiti ovu zanimljivu bežičnu priču.

Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 recenzija

Puni smartfone i tablete?

Treća zanimljiva funkcija koju ima Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800, uz pohranu podataka i bežični prijenos datoteka i surfanje na webu, je mogućnost punjenja baterije na smartfonima, tabletima i drugim mobilnim uređajima. Za to će vam poslužiti poseban USB ulaz s lijeve strane, a koji je namijenjen punjenju.

Ako malo bolje pogledate na sliku vidjet ćete kako ima oznaku “munje”, što sugerira kako upravo taj ulaz služi za punjenje. U kutiji nema USB/microUSB kabela nego samo standardni diskovni kabel za USB 3.0 ulaz, ali ništa zato. Pa imate ga na punjaču od mobitela. Samo spojite USB kraj na Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 uređaj, a microUSB ulaz na smartfon – i neka punjenje počne!

Ono što moramo reći je kako se u Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 uređaju nalazi baterija od 4000 mAh, što je primjerice dovoljno za dva punjenja smartfona koji ima bateriju od 2000 mAh. Isto tako, ako imate i tablet uređaj, i njega će napuniti. Primjerice, ako imate Lenovo Yoga Tablet 10 koji ima bateriju od 8000 mAh, njega će napuniti do pola, što je dovoljno i za najzahtjevniji rad na tabletu, pa čak i cjelodnevno igranje video igara!

Dodajmo samo kako je Lenovo nedavno predstavio i samostalni od 5000 mAh, a koji služi upravo za punjenje mobilnih uređaja i to dva istovremeno – jedan USB konektor daje izlaz struje od 5V / 1A, dok je drugi jači i daje izlaznu struju od 5V / 2A. Ako niste znali već je u prodaji u Hrvatskoj i već smo ga prvi testirali u Hrvatskoj – sve ćete potrebne podatke pronaći u našoj recenziji na .

Zaključak

Što reći o Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 uređaju? Ono što je sigurno je kako ga ne možemo usporediti ni s kojim drugim sličnim uređajem jer ih jednostavno nema! Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 je jedinstven i sretni smo što smo prvi u Hrvatskoj imali priliku isprobati ovako koristan uređaj.

Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 je još jedan od zanimljivih “sve-u-jednom” uređaj koji kombinira ono što nam praktički svima svakodnevno treba – vrlo solidan tvrdi disk velikog kapaciteta od 1 TB, bežični ruter i punjač za baterije mobilnih uređaja. Na prvi pogled neobična ali odlična kombinacija uređaja koji vam daje slobodu gdje god bili.

Sviđa nam se njegov izgled, jednostavnost korištenja i mogućnosti koje nam pruža, a sve je to upakirano u kvalitetu koju potpisuje Lenovo. Da stvar bude bolja, sve te uređaje koje inače kupujete odvojeno dobit ćete u jednom kompaktnom i lako prenosivom uređaju i po prilično privlačnoj cijeni.

Ono što bismo voljeli je da je kućište metalno, nadamo se da će biti u nekom novom modelu, ali neko prekomjerno zagrijavanje nismo primijetili, tako da će ovo ostati samo teoretska zamjerka :)

Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 se već prodaje u Hrvatskoj po vrlo privlačnoj cijeni od 1.299 kuna. Kao što smo spomenuli, teško je ovu cijenu uspoređivati s drugim uređajima jer ih jednostavno nema. No, pokušajte zbrojiti koliko bi vas došao eksterni disk, punjač za baterije i bežični ruter od nekog poznatog branda – sve će vam biti kristalno jasno.

Ako vam se sviđa ono što ste pročitali, svakako preporučujemo kupovinu. Gdje? I to znamo, možete ih kupiti direktno preko linkova niže:

Više informacija o Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 all-in-one uređaju potražite i na .

Lenovo Multi-Mode WiFi Storage F800 – osnovne tehničke specifikacije:
•    tvrdi disk (HDD): 1 TB (5.400 okr/min)
•    sučelje: USB 3.0
•    dimenzije: 129 x 83 x 25 milimetara
•    težina: oko 500 grama
•    kapacitet baterije: 4000 mAh (punjenje preko USB-a)
•    povezivost: USB, LAN, Wi-Fi (bežični Internet ruter za surfanje i prijenos podataka – do 8 uređaja)

+Hvalimo
+ multifunkcijske mogućnosti – HDD, bežični ruter i punjač baterija
+ jednostavnog kompaktnog dizajna, stane u svaku torbu
+ cijena

– Zamjeramo
– plastično kućište

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.