Lenovo Moto Z2, Z2 Play i Z2 Force će raditi na ZUI v2.5 sučelju?

Fotografija članka: Lenovo Moto Z2, Z2 Play i Z2 Force će raditi na ZUI v2.5 sučelju?

Potpredsjednik Lenova, Alex Chen Yu, najavio je kako bi novi Moto Z pametni telefoni – Moto Z2, Z2 Play i Z2 Force, mogli dobiti ZUI sučelje koje se koristi na vrlo popularnim ZUk smartfonima.

Oglas

Nekoliko pojašnjenja za one koji možda ne znaju. ZUK je Lenovo brend kojeg je kineska kompanija osamostalila i koji se prodaje pod vlastitim brendom, nešto slično kao Huaweijev Honor. U nazivu smartfona često puta nećete naći ime kompanije (lenovo) nego naziv ZUK Z2, ZUK Edge i slično. Ako se sjećate, i na kutiji je bio naznačen Lenovo logo. Dakle, obje su kombinacije moguće, i sa i bez naziva kompanije (Lenovo) u nazivu smartfona. Slična je situacija i na kutiji Moto Z Play smartfona kojeg smo također , i na njoj se vidi logo kompanije (Lenovo).

Dosta se polemike online vodi i oko brenda Moto, je li ispravno reći Lenovo Moto ili samo Moto. Dakle, i ovdje je situacija ista, smartfone možete nazivati sa i bez Lenovo naziva. No, ono što u Lenovu ne žele je spominjanje naziva Motorola, koji je izbačen. Zanimljivo je kako su Motorolin  logo zadržali (M šišmiša) dok se naziv Motorola više ne spominje. Ovo je službeni način označavanja ovih smartfona – Lenovo Moto ili samo Moto, do daljnjega. To nam je potvrdio sam Lenovo kada smo im poslali ovaj upit. Sve drugo što pročitate online je isprazno filozofiranje.

Vratimo se mi na našu priču o operativnom sustavu, odnosno točnije sučelju. Očito je kako je ZUK brend globalno postao vrlo jak, tako da smo i sve njihove smartfone odvojili u poseban brend i na našoj , a to ćemo uskoro napraviti i s Moto brendom. Dakle, novi bi Moto smartfoni – Moto Z2, Z2 Play i Z2 Force, trebali uz standardni Android OS dobiti i ZUI v2.5 sučelje, koje se pokazalo kao brzo i fluidno na ZUK smartfonima.

Do sada su Moto smartfoni radili na praktički sirovom Android OS-u, odnosno onom koji je bio prije nego što je Lenovo kupio Motorolu od Googlea. U kineskoj kompaniji smartaju kako će novo sučelje biti puno konkurentnije u odnosu na jake rivale kao što su MIUI, Flyme, EMUI i drugi.

Za sada nema nekih točnijih detalja, ali vjerujemo kako vas je ova priča ipak nečemu naučila i kako ćete manje lutati u online i mobilnim bespućima kada je riječ o ovim brendovima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.