Lenovo Moto Z2 Play: baterija žrtvovana radi tanjeg dizajna?

Fotografija članka: Lenovo Moto Z2 Play: baterija žrtvovana radi tanjeg dizajna?

Prošlogodišnji je Moto Z Play pametni telefon bio jedan od najpopularnijih modela Moto Z linije, a sada će njegovu popularnost pokušati zadržati i nasljednik – Moto Z2 Play.

Oglas

U vlasništvu kompanije Lenovo Motorolini dani ipak nisu odbrojani, a tome stalno svjedoče i novi Moto pametni telefoni koji se spremaju za izlazak na tržište. Prošlogodišnji je Moto Z Play pametni telefon između ostaloga došao sa 5.5-inčnim Super AMOLED ekranom, Qualcomm Snapdragon 625 procesorom te baterijom kapaciteta 3.510 mAh. Naravno, kao logičan zaključak se nameće kako će nasljednik ovog pametnog telefona naziva Moto Z2 Play imati za nijansu bolji hardver te će promjene uglavnom ostati minimalne. Međutim nije tako.

Naime, netko se u kompaniji Lenovo zadužen za najnoviji Moto Z2 Play model odlučio za riskantan i možda nepotreban potez – a to je eliminirati jednu od najvažnijih značajki Moto Z Play modela – njegovu veliku bateriju i sve to u korist dizajna!? Tako će Moto Z2 Play dobiti tanji „struk“, ali i manju bateriju kapaciteta samo 3.000 mAh. To je 510 mAh manji kapacitet baterije žrtvovan za tanji dizajn ovog pametnog telefona. Pitamo se da li je ovaj potez bio potreban?

 

Kapacitet baterije nadolazećeg Moto Z2 Play modela otkrila je kineska agencija za certificiranje TENAA koja nam je uz taj podatak otkrila još neke specifikacije ovog uređaja. Tako zahvaljujući TENAA listi znamo da se Moto Z2 Play krije pod brojem modela XT1710-08, a donosi 5.49-inčni OLED ekran, 4 GB radne memorije te 64 GB interne pohrane.

U svome će se radu Moto Z2 Play oslanjati na nespecificirani osmojezgreni procesor radnog takta od 2.2 GHz. Pretpostavlja se da je ovdje riječ o Qualcomm Snapdragon 626 procesoru. TENAA nam je otkrila i postojanje 12 MP stražnje te 5 MP prednje selfie kamere, a zanimljivo je kako i selfie kamera ima svoju vlastitu LED bljeskalicu. Neke će zanimati i Moto Z2 Play dimenzije koje iznose 156.2 x 76.2 x 5.99 milimetara, dok je težina ovog smartfona 145 grama. Od specifikacija nam je za kraj ostalo još samo spomenuti operativni sustav, a on je najnoviji Android 7.1.1 Nougat.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.