Lenovo LePad prvi kompanijin tablet na tržište stiže u lipnju

Fotografija članka: Lenovo LePad prvi kompanijin tablet na tržište stiže u lipnju

Današnje tržište tablet uređaja je vrlo živo. I dalje je vodeći Apple iPad, no sustižu ga brojni Android uređaji kao Motorola XOOM i drugi. S treće strane kao novost dolazi i HP-ov TouchPad tablet s vlastitim webOS operativnim sustavom. Koliko Lenovo ozbiljno računa na svoj tablet govori i podatak o širenju tablet tržišta. Očekuje se kako će tijekom 2011. godine biti isporučeno više od 54,8 milijuna tableta, što je rast od 181% u odnosu na 2010. godinu. Osim Lenova, Applea i HP-a, ozbiljno su se razvoju tablet uređaja posvetili Dell i Acer, te neki drugi manji proizvođači.

U Lenovu su se odlučili za Android 2.2. Froyo operativni sustav, što su i predstavili na CES 2011 sajmu potrošačke elektronike koji je početkom godine održan u Las Vegasu. Lenovo LePad ima 10,1 inčni ekran osjetljiv na dodir, ugrađen je Snapdragon procesor na 1.2GHz.

Neslužbeno saznajemo kako će se u lipnju pojaviti širom svijeta, a nadamo se i u Hrvatskoj, po preporučenoj cijeni od 399$ do 449$.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.