Lenovo LePad 2005S, 5 inčni Android tablet u prodaji u Kini

Fotografija članka: Lenovo LePad 2005S, 5 inčni Android tablet u prodaji u Kini

Ne, nismo krivo napisali. Ove 5 inčne mini tablete još nazivaju "phablets". Naravno, nismo zaboravili niti Dell Streak 5 koji također ima 5 inčni tablet. Već smo o 10,1 inčnoj inačici LePada, no ima nekoliko zanimljivosti vezane upravo uz ovaj tablet koje su nam zapele za oko.

Što se tehničkih karakteristika tiče, spomenimo kako radi na 2-jezgrenom Qualcomm MSM8260 procesoru na 1,2 GHz, ima 1 GB RAM-a i 8 GB prostora za pohranu podataka. Tu su dvije kamere – prednja od 1,3 MP te stražnja od 5 MP, kao i podrška za Wi-Fi, Bluetooth, GPS, te CDMA/HSPA+ vezu. Spomenimo i kako trenutno radi na Android Gingerbreadu (ne Honeycomb), no spominje se nadogradnja na Ice Cream Sandwich već iduće 2012. godine.

Saznali smo kako se već prodaje na tamošnjem kineskom tržištu po cijeni od 2.699 Yuana, odnosno oko 415$. Zanimljivo, na tom istom tržištu nalazi se i iPhone 4 čija je cijena gotovo dvostruka – 4.999 Yuana. Razlika je u cijeni očita, što može "natjerati" kineske kupce da se odluče za domaći LePad.

Lenovo LePad 2005S, 5 inčni Android tablet u prodaji u Kini

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.