Lenovo kreće u VR svijet s Movidiusom

Fotografija članka: Lenovo kreće u VR svijet s Movidiusom

Lenovo i Movidius su dogovorili partnerstvo za uređaje koji prikazuju virtualnu realnost

Oglas

Ova vijest je došla iz Movidiusa koji je obznanio da je Lenovo prihvatio njihov VPU (Virtual Processing Unit) kao osnovnu komponentu u u svojim uređajima za omogućavanje virtualne realnosti.

VPU koji će se koristiti u Lenovo uređajima je Myriad 2, a riječ je o uređaju koji osim svoje veličine ima još jednu malu komponentu – potrošnju energije. Lenovo se uvijek orijentirao na aspekt baterije u svojim uređajima pa je ovo partnerstvo došlo “kao naručeno”.

U drugoj polovici 2016. možemo očekivati prve uređaje koji će imati Myriad 2 čip, a osim toga nemamo drugih obavijesti. Lenovo bi trebao kroz nekoliko dana održati svoju konferenciju na TechWorldu pa bismo možda mogli tamo saznati više detalja.

Budući da ovi uređaji trebaju vrlo brzo stići na tržište, pretpostavljamo da Lenovo i Movidius već neko vrijeme surađuju na cijelom projektu, ali su suradnju uspješno držali u tajnosti.

Movidius se ovime aktivno bavi od 2006. godine, a među njegovim najznačajnijim klijentima je i Google. Zajedno su radili na projektu Tango. Movidiusov zadatak je bio koristeći senzore poboljšati osjećaj dubine i prostora dok se gleda VR. Prema Googleu, suradnjom su za sada jako zadovoljni – stoga očekujemo isto i od partnerstva s Lenovom.

lenovo kreće u vr svijet s movidiusom_1

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.