Lenovo IdeaTab A2107 trebao bi biti jeftini ali dobar tablet s cijenom od samo 150$

Fotografija članka: Lenovo IdeaTab A2107 trebao bi biti jeftini ali dobar tablet s cijenom od samo 150$

Lenovo je odlučio napraviti jedan on najjeftinijih Android tableta na svijetu, a koji bi hardverskom konfiguracijom i cijenom trebao konkurirati Nexusu 7 i Kindle Fire 2 tabletima.

Oglas

Podsjetimo se, spomenuti konkurenti prodaju se za 199$, a novi Lenovo IdeaTab A2107 tablet trebao bi koštati za četvrtinu manje, dakle oko 150 američkih dolara. Kao takav namijenjen je upravo budget tržištu, odnosno onima koji žele imati jeftini i solidan tablet.

Ako mu zavirimo u hardversku konfiguraciju, radi na ARM Cortex A9 procesoru na 1 GHz, ima 7 inčni ekran rezolucije 1024×600 točaka, a podržava multitouch funkciju u četiri točke. Ima 1 GB RAM-a te 4 GB do 16 GB prostora za pohranu podataka, ovisno o konfiguraciji.

Iako još nije u prodaji, očekuje se kako će za model od 8GB koštati oko 150$, a onaj od 4GB čak i manje. Ima dvije kamere, prednju i zadnju, podržava WiFi i Bluetooth, a baterija bi trebala trajati do osam sati. Postojat će i inačica s 3G, no ona će biti nešto skuplja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.