Lenovo IdeaPad U430s osvojio nagradu red dot design, te za dosljednost u kvaliteti

Fotografija članka: Lenovo IdeaPad U430s osvojio nagradu red dot design, te za dosljednost u kvaliteti

Lenovo se ima čime pohvaliti. Upravo su osvojili nagradu “red dot design team of the year 2013”, jedinstvena počasna titula kao priznanje za dosljednost u kvaliteti dizajna dizajnerskog tima tvrtke Lenovo.

Oglas

Lenovo je objavio da je red dot awards iz Njemačke, jedna od najprestižnijih nagrada za dizajn u svijetu, prepoznala dostignuća Lenovo dizajna stavljanjem tvrtke Lenovo na njihovu godišnju listu pobjednika „red dot”. Među pobjednicima za Lenovo bilo je prijenosno računalo IdeaPad U430s kao „red dot: best of the best”. Također, možda još značajnije, počasna je nagrada dodijeljena timu Lenovo Design and User Experience, koji je zbog niza svojih mnogobrojnih kompetitivnih posebnosti primio priznanje „red dot: design team of the year 2013″.

Ova jedinstvena titula, za koju se niti jedna kompanija ili dizajner ne mogu prijaviti, priznanje je korporativnoj strategiji čiji inovativni i visokokvalitetni proizvodi održivo utječu na poslovni uspjeh. Tvrdnja kako – prema riječima „red dot” organizacije – „Design and User Experience Team tvrtke Lenovo uvelike zadovoljavaju. Godinama je tvrtka Lenovo impresioniralo stručni žiri nagrade „red dot design” svojim proizvodima i njihovom iznimnom kvalitetom dizajna. Kao nagrada za to, izabrani su kao „red dot: design team of the year 2013″

Kako bi postao „red dot: design team of the year ” Lenovo je uspoređen s drugim dizajnerskim timovima iz cijelog svijeta, uzimajući u obzir dizajnerske kriterije kao što su inovacija, tehnologija, timski rad i izvedba. Od 1988. godine, „red dot” odabire po jedan dizajnerski tim svake godine koji oblikuju tržište diljem cijelog svijeta kroz dosljedna inovativna dizajnerska dostignuća. Lista dobitnika posljednjih godina uključuje poznate tvrtke poput tvrtki Nokia, Adidas, BMW, Bose i Porsche.

Lenovo je prva kineska kompanija koja je osvojila titulu „red dot: design team of the year”, koja ukazuje na tvrtkine međunarodne inovacije i mogućnosti dizajna, značajnu prednost i na domaćem i globalnim tržištima, budući da su klijenti svaki puta iznova pokazali koliko je važan dobar dizajn. Ova posebna nagrada je jedan od „ključnih trenutaka“ za Lenovo, koji je sveprisutno ime u Kini, te brzo stječe prepoznavanje robne marke za inovaciju, liderstvo na području tehnologije i dizajna u ostatku svijeta.

Povijest tvrtke Lenovo vezana za nagradu „red dot award: product design ” na koju je tvrtka ponosna, a uključuje približno 21 nagrađeni proizvod. Na primjer, Lenovo IdeaPad U430s (2013.godine), ThinkCentre Edge 91 (2012. godine) i Yoga Concept (2005.godine) osvojili su najveću počast nagrade „red dot” — „best of the best “. Sve ove odlike priznanja „red dot” potvrđuju tvrdnju kako Lenovo dosljedno promiče dobar dizajn i shvaća dizajn proizvoda ozbiljno pri uvođenju novih, inovativnih i stilski dotjeranih proizvoda svojim kupcima diljem svijeta.

„Lenovo je tvrtka s uistinu međunarodnim pristupom, snažnim dizajnerskim timom koji radi u sklopu tvrtke i intenzivnim, gotovo hrabrom usredotočenošću na kvalitetu”, objasnio je jedan od „red dot” inicijatora i izvršni direktor, prof. dr. Peter Zec. „Nadalje, Lenovo je vrlo dugo uspješan u osvajanju nagrada „red dot design”. U 2012. i 2013. godini, Lenovo je osvojio najviše pojedinačne nagrade, „red dot: best of the best ”, kao i mnogo drugih nagrada „red dot” od kad je Yao Yingjia preuzeo vodstvo tima. On je uspio pronaći jedinstven dizajnerski jezik koji je prepoznatljiv u čitavom svijetu. Njegovo otvoreno promišljanje očitovalo se u jedinstvenim formama i aplikacijama, te također korištenje originalnih materijala, neviđenih prije u prijenosnim računalima i tabletima. Zato sam jako sretan što tvrtki  Lenovo mogu predati ovaj izvanrednu počasnu titulu “ red dot: design team of the year 2013“ – i to zasluženo!”

„Ova povijesna nagrada puno znači našem Design and User Experience timu, budući da prepoznaje naša dosljedna dostignuća na području inovativnog i kvalitetnog dizajna tijekom zadnjih nekoliko godina” – dodao je Yao Yingjia, potpredsjednik i voditelj odjela Design and User Experience tvrtke Lenovo – „Lenovo je posvećen ostvarivanju pozicije globalnog lidera PC Plus ere, ere tableta, pametnih telefona, pametnih TV-a i osobnih računala. Kako bi ostvario ovaj cilj, Design and Users’ Experience tim tvrtke Lenovo nastavlja primjenjivati naše dugogodišnje iskustvo na području osobnih računala, poduzetničke dalekovidnosti i izvrsnog inovativnog dizajna, kako bi našim kupcima pružio proizvode koji su pouzdani, funkcionalni, visoke-izvedbe, laki za korištenje i naravno, ugodni oku. Nagrada „red dot: design team of the year 2013” veliko je ohrabrenje i inspiracija da idemo naprijed, i da ne žalimo trud kako bi bili dijelom ili čak preuzeli vodeću poziciju globalnog razvoja dizajna i trendova na području iskustva korisnika”.

Lenovo IdeaPad U430s 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.