Lenovo IdeaCentre Q190 – predstavljeno najmanje mini desktop stolno računalo na svijetu

Fotografija članka: Lenovo IdeaCentre Q190 – predstavljeno najmanje mini desktop stolno računalo na svijetu

Novi Lenovo IdeaCentre Q190 je toliko malo stolno računalo da ga doslovno možete strpati u torbi u odnijeti na drugu lokaciju. Naime, tanak je samo 22 milimetara :)

Oglas

Lenovo je predstavio svoje najnovije računalo iz IdeaCentre obitelji, a prepoznat ćete ga pod nazivom IdeaCentre Q190. U skladu s novim trendovima operativnih sustava, radi na Windows 8 OS-u koji neke stvari u radu ubrzava i do 80 posto.

Prema samoj hardverskoj konfiguraciji zaključujemo kako se radi o uredskom računalu, jer radi na starijoj generaciji Intel “Sandy Bridge” procesora, i to do modela i3. S druge strane, Lenovo IdeaCentre Q190 podržava 7.1 surround zvuk, Full HD prikaz (1080p) i video playback, a dodatno možete spojiti i Blu-ray disk uz 3D podršku, sve će to ovaj mališan “prožvakati” s lakoćom.

Osim što je najmanje funkcionalno stolno PC računalo na svijetu, reći ćemo da je toliko malo i tanko samo 22 milimetara tako da ga doslovno možete strpati u torbu i prenijeti gdje vam odgovara. Voli multimediju i vrlo će se lako iz radnog računala pretvoriti u zabavno kućno računalo, surfanje Internetom i još puno toga. Iako je navedeno da je i za igre, nemojte puno očekivati, nije to to :)

Dodajmo i VGA i HDMI video izlaze, Ethernet, te 4 USB ulaza. Saznali smo kako će se na svjetskom tržištu pojaviti u siječnju 2013. godine po cijeni od 349$. Kada i po kojoj će se cijeni pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Za više detalja o Lenovo IdeaCentre Q190 najmanjem stolnom računalu na svijetu potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.