Lenovo Folio – fleksibilni preklopni tablet koji se pretvara u pametni telefon!

Fotografija članka: Lenovo Folio – fleksibilni preklopni tablet koji se pretvara u pametni telefon!

Na upravo održanom Lenovo Tech World 2017 kompanija je predstavila vrlo zanimljiv inovativni koncept tableta koji se u trenu pretvara u smartfon s dva ekrana. Donosimo i čak 2 videa.

Oglas

Prošle je godine također na Lenovo Tech Worldu kineska kompanija predstavila narukvicu koja se pretvara u pametni telefon i obrnuto, što je privuklo veliku pažnju medija. Ove su godine otišli korak dalje i poigrali se s većim ekranima.

Konkretno, predstavili su inovativni tablet uređaj koji možete “preklopiti”, a koji preklopljen možete koristiti kao pametni telefon koji ima dva ekrana, jedan sprijeda i jedan straga. Neki će spomenuti kako su to već ranije predstavili Microsoft i Samsung što je točno, no niti jedna kompanija nije napravila konkretan proizvod koji se može naći u prodaji. Čini se kako bi Lenovo mogao preuzeti taj primat, jer nam se čini kako bi ovaj uređaj mogao biti prodajni.

Lenovo Folio, kako su ga radno nazvali, ima 7,8 inčni ekran dok je “otklopljen” kao tablet, a kada se presavije dobit ćete 5,5 inčni ekran, odnosno njih dva, a rezolucije je 1920 x 1440. Inače radi na Snapdragon 800 procesoru. Prilikom preklapanja ekran će dobiti i okvir debljine 4,2 milimetra, i to ćete vidjeti na video prilozima niže.

Zgodno je spomenuti kako je Lenovo Folio uređaj s e-SIM tehnologijom, o kojoj smo već ranije , a radi na Android 7.0 Nougat operativnom sustavu iako se spominje i inačica na Windows OS-u.

Lenovo Folio je vjerojatno radni model koji će trebati doradi, ali ovo je vrlo blizu nečemu što bi mogao postati proizvodni, a nakon toga i prodajni model. O cijenama za sada nema smisla govoriti :) Podsjetimo se kako je upravo Lenovo izmislio Yoga koncept koji danas svi kopiraju, možda će kopirati i njihov novi Folio koncept koji vi voljeli vidjeti kako radi u praksi…

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.