Lenovo dodao Vista prednosti i AMD Dual-Core procesor 3000 liniji proizvoda

Racunalo.com foto

„Mali poduzetnici traže bezbrižno, pouzdano računalo s kojim se lako upravlja za pristupačnu cijenu,” rekao je Ranko Potkonjak, glavni direktor predstavništva Lenovo Technology Hrvatska. “Stolno računalo Lenovo 3000 J115 omogućuje tvrtkama u razvoju korištenje najnovije tehnologije kako bi ostali ispred konkurencije pružajući im najnovija softverska i hardverska rješenja, nudeći računalo s izuzetnim performansama za složene multi-medijske zadatke“.


Bezbrižno računalno iskustvo uključuje pružanje korisnicima poboljšane izvedbe sustava dok istovremeno rade na više programa i aplikacija. Tijekom istovremenog rada na nekoliko različitih programa koji crpe puno energije, kao što je uređivanje video snimke i skeniranje virusa, korisnici često troše puno vremena.  To vrijeme znači gubitak u produktivnosti i frustracije. Računalo J115 pomaže u rješavanju tih problema poboljšavanjem izvedbe sustava za čak 80 posto u usporedbi s modelima koji imaju jednu jezgru.  


Stolno računalo J115 koristi do 4GB DDR2 memorije i 250GB 7200 rpm SATA tvrdog diska s mogućnošću podrške do 500GB. U kombinaciji s AMD-ovom utičnicom AM2, procesor Athlon™ 64 X2 dual-core povećava energetsku učinkovitost koja rezultira hladnijim sustavom koji radi tiše i pouzdanije. 


“Usklađujući izvanredne performanse i cijenu procesora AMD Athlon 64 X2 dual-core, Lenovo osigurava idealni sustav koji je stvoren za zahtjevno računalno okruženje malih poduzetnika gdje su pouzdanost, energetska učinkovitost i performanse najvažniji elementi,“ izjavio je Ranko Potkonjak, glavni direktor predstavništva Lenovo Technology Hrvatska. “Zadovoljstvo nam je poduprijeti drugu generaciju stolnih računala iz obitelji Lenovo 3000 koje je sada dostupno korisnicima diljem svijeta s najnovijom tehnologijom AMD64 i pripremom za buduće operativne sustave.“


Jedinstvene mjere zaštite za važne podatke također, kao dio Lenovo bezbrižnog računalnog iskustva, dolaze i s J115. Ostale dodatne softverske aplikacije su unaprijed učitane za dodatnu sigurnost i poboljšanu upotrebu. Računalo J115 automatizira veliki broj sigurnosnih zadataka kao i zadataka za održavanje kroz jedinstveni set Lenovo Care alata. Ovi alati umanjuju potrebu pozivanja IT službe za korisnike na taj način što nudi centralnu tipku za sve važne računalne zadatke, kao što su:


 Sustav koji pritiskom na jednu tipku omogućuje korisniku da odredi problem, potraži pomoć te spasi sustav od pogreški na softveru uzrokovanih virusima ili štetnim softverima, tzv. malware.
 Automatsko ažuriranje sustava koji na autonoman način instalira kritične nadopune i zakrpe na osnovi rasporeda koje je odredio korisnik kako bi sustav najbolje funkcionirao.
 Obnavljanje performansi sustava omogućuje da računalo radi kao novo pomoću patentirane tehnologije „pomlađivanja“ koja omogućuje povrat sustava u prijašnje stanje dok u isto vrijeme čuva originalne postavke.


Dostupnost i određivanje cijene
Lenovo 3000 J115 stolno računalo bit će dostupno u listopadu 2006. Početna cijena računala kreće se od 6.700kn s PDV-om. Proizvodi iz obitelji Lenovo 3000 uglavnom će se prodavati putem poslovnih partnera Lenova.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.