Leica TL2 – mirrorless u tijelu kompakta, ali po visokoj cijeni

Fotografija članka: Leica TL2 – mirrorless u tijelu kompakta, ali po visokoj cijeni

Leica je oduvijek u rukavu imala fotoaparate za zanatlije, a ova najava potvrđuje tradiciju. T serija je i do sad uglavnom uključivala manje dimenzije, dok TL2 sada ima i novi 24 MP APS-C senzor.

Oglas

APS-C senzor na Leici TL2 sa rezolucijom od 24 megapiksela čini je vrijednim fotografiranja sa izmijenjivim objektivima. Vrlo impresivan fotoaparat bez obzira na vaše fotografske potrebe. Posebno će ju cijeniti za sportsku i akcijsku fotografiju radi brzog fotografiranja – 7 fps (mehanički okidač) i 20 fps (elektronički okidač).

Leica TL2 je poželjna nadogradnja jer omogućava T seriji fotoaparata kompetitivnost protiv bržih i moćnijih fotoaparata bez zrcala, uključujući i Leica-ine SL full-frame mirrorlesse.

Nedostatak je što nema tražilo (osim dodatnog na hot-shoe), pa sve fotografije morate kadrirati preko 3,7 inčnog LCD zaslona. Maksimalni ISO je 12500 tako da slabo vidi u mraku, no ipak omogućit će fotografiranje pri slaboj rasvjeti.

Pozitivna strana je video do 4K rezolucije pri 30 fpsa, te FullHD 60 fpsa i 720@120p za slow motion. I ovim se fotoaparatom može u potpunosti daljinski upravljati preko aplikacije za mobitele te odmah dijeliti rezultate na društvenim mrežama.

Leica TL2 je već dostupna kod ovlaštenih zastupnika, a cijena se kreće od 1700 eura za samo tijelo.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.