Legalno vraćanje Windows 8 sustava na Windows 7- za one kojima osmica nije legla

Fotografija članka: Legalno vraćanje Windows 8 sustava na Windows 7- za one kojima osmica nije legla

Windows 8 nije legao mnogim korisnicima, ali ne morate zaglavi s nečim što vas nervira. Ako ste jedan od mnogih koji su nadogradili Windows 7 na Windows 8, i pretpostavimo li da ste među nezadovoljnicima, možete se jednostavno vratiti natrag na Windows 7 besplatno.

Oglas

Čak i ako ste kupili Windows 8 desktop / laptop, Microsoft nudi korisnicima izbor downgradea Windows 8 na Windows 7 ili čak Windows Vista. To podrazumijeva da ne morate kupiti dvije različite kopije. Ova opcija, postala je dostupna od lansiranja Windows Vista 2007, kada su mnogi potrošači također bili frustrirani inačicom i željeli su se vratiti na Windows XP.

Međutim, prije nego što se odlučite kliknuti na gumb da bi koristili sasvim legalno Windows 7, nekoliko stvari trebate imati u vidu: Vraćanje na stariju inačicu Windowsa zahtijeva od vas da provjerite prava proizvođača računala. Na primjer HP ne preporučuje downgrade Windowsa 8 na Windowse 7, i ako vam se desi kvar, upitno je hoće li priznati vam jamstvo. Uglavnom, ostali proizvođači računala i laptopa nude opcija downgradea za OEM ili predinstalirane kopije sustava Windows 8 Pro. Za druge inačice vjerojatno ne. Zato provjerite. Druga stvar na koju trebate obratiti pažnju je da Microsoft u ugovorima jasno navodi jednu klauzulu:
Niti proizvođač računala, OEM partner ili Microsoft, nisu dužni pribaviti vam raniju verziju za vas. Morate pribaviti prethodnu verziju odvojeno. ” Zahvaljujući toj klauzuli, oni koji nisu vješti u tehnici nadogradnji, u ovom slučaju vraćanje na prethodnu inačicu sustava, možda će imati problema u djelu modificiranja BIOS-a.

Postupak:

Prije nego krenete s cijelim postupkom, napravite rezervnu kopiju Windwos 8 sustava, inače nećete moći instalirati Windwos 8 OS opet na uređaju. Pristupite UEFI firmwareu (ranije poznat kao BIOS) dugim pritiskom na tipku F2 prilikom podizanja sustava.

Idite na “Security” tab i promijeniti vrijednost u “Secure Boot” opciju na “Disabled”.

 

Idite na “Advanced” tab -> “System Configuration” -> i promijenite “Boot Mode” opciju na “UEFI Boot” na “CSM Boot”
Spremite i zatvorite UEFI postavke pritiskom na tipku F10.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.