LeEco u problemima, slijede velika otpuštanja radnika

Fotografija članka: LeEco u problemima, slijede velika otpuštanja radnika

LeEco (bivši LeTV) je kompanija koju više nije potrebno posebno predstavljati.

Oglas

Reći ćemo samo da je LeEco jedna od kineskih kompanija poznata po proizvodnji pametnih telefona, TV uređaja, pametnih bicikala i raznih drugih uređaja, no njezina primarna djelatnost je proizvodnja online video i zabavnih sadržaja.

Ovoj je kompaniji krenulo zaista dobro, u jednom je trenu čak proglašena i najbrže rastućom kineskom smartfon kompanijom te je iz tog razloga njezino poslovanje prošireno i izvan Kine, točnije u Ameriku. Međutim kompanijino se poslovanje na tržištu SAD-a ne kreće u najboljem smjeru. Čelnici kompanije su najavili kako se pripremaju na ukidanje 300 radnih mjesta u SAD-u, što je čak 70% njihove tamošnje radne snage.

Kompanija LeEco i dalje misli poslovati u Americi, no glavni joj je cilj fokusirati se na svoje domaće kinesko tržište te na svoju primarnu djelatnost proizvodnje online video i zabavnih sadržaja. Teri Daley je kao kompanijin direktor komunikacija izjavio da će LeEcov ured u San Diegu u Kaliforniji biti zatvoren, dok će onaj u Los Angelesu imati manji broj radnika.

Kako dalje tvrde u kompaniji, brzo je širenje na druga tržišta bilo jako skupo za LeEco te je tako ponestalo novaca za neke njihove druge projekte među kojima je bio i Android bicikl. Nadamo se kako će se LeEco uskoro oporaviti od malog gubitka „tla pod nogama“ te će nastaviti proizvoditi odlične pametne telefone s kojima smo bili zaista zadovoljni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.