LeEco postao najveći dioničar kompanije Coolpad

Fotografija članka: LeEco postao najveći dioničar kompanije Coolpad

U sve više i više naših vijesti pojavljuje se ime kineske kompanije LeEco koja očigledno ozbiljno učvršćuje svoje pozicije na domaćem, ali i na stranim tržištima.

Oglas

Po svemu sudeći kompanija ne uzima predah u osvajanju tržišta pametnih telefona. Prije nešto više od godinu dana ovu smo kompaniju upoznali pod imenom LeTV, a tada joj je glavna djelatnost bila proizvodnja online medijskih sadržaja u Kini. Danas osim što ima novi naziv ova kompanija predstavlja odlične pametne telefone, širi se na američko tržište, prva je u većini novosti koje implementira u svoje uređaje… Dakle osim što je kompanija LeEco predstavila prvi pametni telefon na svijetu koji je radio na Qualcomm Snapdragon 820 flagship procesoru, ozbiljno se šuška kako će prva predstaviti i prvi smartfon na svijetu pokretan Qualcomm Snapdragon 821/823 procesorom.

Naziv nadolazećeg procesora još nije sto posto utvrđen, no ono što je prilično sigurno (poučeni iskustvom) jest činjenica da bi LeEco zaista mogao prvi predstaviti pametni telefon sa Qualcomm-ovim najnovijim Snapdragon modelom. Spominje se i kako će najnoviji uradak kompanije LeEco osim nadolazećeg  procesora biti i prvi pametni telefon na svijetu sa ogromnih 8 GB radne memorije.

No, iznenađenjima iz ove kompanije nikada kraja, pa smo tako saznali da je LeEco postao najveći dioničar kineske kompanije Coolpad koja se također bavi proizvodnjom pametnih telefona. LeEco je od kompanije Dana Dreamland otkupio 11% dionica Coolpad-a po cijeni od 135 milijuna američkih dolara i tako je sa ukupnim udjelom od 28.9% postao najveći dioničar ove kineske kompanije. Ovim će potezom LeEco imati još jači utjecaj na domaćem kineskom tržištu pametnih telefona te mi u ovoj kompaniji vidimo veliki potencijal da osvoji kinesko, ali i svjetsko tržište te postane jedan od najvećih proizvođača pametnih telefona u svijetu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.