Lava A72, A76 i A89: smartfoni sa 4G podrškom, svi ispod 100$

Fotografija članka: Lava A72, A76 i A89: smartfoni sa 4G podrškom, svi ispod 100$

Već dugo nismo ništa pisali o indijskoj kompaniji Lava koja zaista vrlo često predstavlja svoje najnovije pametne telefone, i evo nakon nekog vremena odmah se pojavi čak tri modela od kojih ni jedan neće imati cijenu veću od 100 USD.

Oglas

Redom su predstavljeni Lava A72 sa cijenom od 98$ (ovaj je smartfon ujedno i najskuplji od navedenog trija), zatim je predstavljen Lava A76 koji će koštati nekih 86$ te će u nadolazećim danima biti predstavljen i treći, Lava A89 model sa cijenom od 90$. Njihova je najzanimljivija značajka (gledano sa financijske točke gledišta) definitivno podrška za 4G mreže, a svi su bazirani na Android 5.1 Lollipop operativnom sustavu, s time da će Lava A72 i A89 nakon nekog vremena dobiti i najnoviju Android 6.0 Marshmallow nadogradnju.

Sva tri spomenuta pametna telefona rade na četverojezgrenom procesoru koji radi na taktu od 1.5 GHz te je uparen sa skromnim gigabajtom radne memorije. Osim toga ovi Lava uređaji dolaze i sa 5 MP stražnjom kamerom i LED bljeskalicom te sa 8 GB interne memorije koja se može dodatno proširiti MicroSD karticama. Od opcija povezivanja ovi smartfoni nude 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS i Micro-USB podršku. Osim nekih zajedničkih karakteristika, ove smartfone nešto i razlikuje, pa krenimo redom.

lava_a72

Lava A76 ima ekran od 4.5 inča, 0.3 MP prednju kameru te bateriju kapaciteta 1.850 mAh. Slijedeći smartfon je Lava A72 sa malo većom dijagonalom ekrana od 5 inča, jačom prednjom kamerom od 5 MP te baterijom većeg kapaciteta – 2.500 mAh. Nepredstavljena Lava A89 ima 5-inčni ekran, 2 MP prednju selfie kameru te bateriju kapaciteta 2.000 mAh.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.