Larry Ellison, Robert Kotick i Marissa Mayer najbolje plaćeni CEO u tehnološkom svijetu

Fotografija članka: Larry Ellison, Robert Kotick i Marissa Mayer najbolje plaćeni CEO u tehnološkom svijetu

Istraživanje koje je napravila kuća Equilar Inc donijelo je neke vrlo zanimljive brojke koje su i nas iznenadile. Tko su najbolje plaćeni izvršni direktori u IT svijetu, što mislite? Evo konkretnih brojki. I ljudi.

Oglas

N prvom je mjestu čovjek iz Oraclea. Larry Ellison je najbolje plaćeni CEO na svijetu. Kako se to kaže, “težak” je 96,2 milijuna dolara godišnje. To uključuje plaću, bonuse, dodatke i zaradu na dionicama. Što mislite što mu je najveća zarada? Dionice, naravno, Oracle posluje odlično i u ovo vrijeme krize.

Na drugom mjestu je čovjek iz gaming svijeta. To je Robert Kotick, CEO Activision Blizzarda. U 2011. godini je zaradio “pišljivih” 8,3 milijuna dolara, dok mu je u 2012. godini zarada narasla za čak 680% na 64,9 mulijuna dolara.

Na trećem je mjestu žena, Marissa Mayer, izvršna direktorica Yahoo-a. Godišnja plaća joj je mizernih 450.000$, no 2012. godinu je završila sa zaradom od 36,6 milijuna dolara, najviše od udjela u dionicama.

Čini se kako raditi u IT sektoru uopće nije loše. Odličnu je zaradu ubilježio i John Donahoe, CEO eBay-a sa 29,7 milijuna dolara, što je rast od 81% u odnosu na 2011. godinu. Odlično je zaradio i Randall Stephenson (AT&T) – 21 milijun dolara, Wendell Weeks (Corning’s Gorilla Glass) – 11,5 milijuna dolara. Meg Whitman u HP-u zarađuje 15,4 milijuna dolara, koliko i Virginia Rometty u IBM-u.

A koliko vi zarađujete? Ili bolje rečeno – sretni smo ako imamo posao :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.