Ladies of New Business – kako se izboriti za poziciju u industriji videoigara

Fotografija članka: Ladies of New Business – kako se izboriti za poziciju u industriji videoigara

Istraživanja pokazuju kako su žene podzastupljene na pozicijama u gaming industriji iako čak 52% igrača čine žene.

Oglas

O važnosti i ulozi žena u industriji videoigara govorit će se na četvrtom izdanju konferencije Ladies of New business koju organizira poslovno-tehnološki magazin Netokracija pod pokroviteljstvom Vipneta, u utorak 5. prosinca 2017. u prostoru zagrebačkog coworkinga HUB 385, od 17h.

Baš zato što je uvriježeno mišljenje da je gaming rezerviran za muškarce, iznenađuju rezultati istraživanja koji pokazuju da čak 52% aktivnih igrača čine žene! Međutim, što se tiče same gaming industrije, žene su podzastupljene na gotovo svim pozicijama. Iako su nesumnjivo aktivne na pozicijama dizajnera, developera i novinarki, broj žena u tim odjelima još je uvijek premalen.

Konferencija će okupiti brojne žene iz regije koje su se unatoč stereotipima uspjele probiti u gaming industriji. Posjetioci će tako iz prve ruke imati priliku saznati male tajne velikih gamerica i sve o tome što je potrebno da žene postanu ravnopravni igrači na tržištu igara.

Ladies of New Business nije događaj namijenjen samo ženama. Upravo suprotno! Tema nezastupljenosti žena u digitalu tiče se i muških kolega pa će tako svoje mišljenje o ženama gamericama podijeliti i oni. Od muškog dijela publike očekuje se podrška i konstruktivni dijalog kako bi se jasno utvrdilo koje su prednosti, ali i potencijalni nedostaci žena u industriji. Konferencija se pokazala atraktivnom i za širu digitalnu zajednicu pa će tako sudjelovati i predstavnici Vipneta koji će posjetiteljima pružiti ključne činjenice o industriji videoigara te o pogodnostima investiranja u to područje.

Program se sastoji od nekoliko panela ‘Igra je ozbiljan posao’, ‘Žene kao heroine igara’ i ‘Tvoja karijera u gaming industriji’. Svoju priču podijelit će Ines Klemenčić, voditeljica organizacije i razvoja u GoodGame inicijativi, Martina Rizman Matić, voditeljica korporativnih komunikacija u Vipnetu, Snježana Šlabek, stručnjakinja za inovacije i gameifikaciju u Podravci, Martina Radanović, voditeljica organizacije i razvoja u GoodGame inicijativi, Ana Bošković, izvršna producentica u studiju Cateia Games, Jelena Savić, host Vip Adria League, Sanda Mamić, streamerica, Ana Filip, UI/UX dizajnerica, Tatjana Savić, razvijačica igara iz Eipixa, Nika Dvoravić, Environment Artist i Level Designer iz Croteama, Katarina Amižić, suosnivačica i voditeljica marketinga, Games Revolted, Jure Rašić, producent igara iz Nanobita i drugi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.