LaCie PetiteKey – kako bi to bilo kada bi imali USB memoriju koja izgleda kao ključ?

Fotografija članka: LaCie PetiteKey – kako bi to bilo kada bi imali USB memoriju koja izgleda kao ključ?

Francusko-američka kompanija LaCie je pokazala koliko zna biti kreativna u izradi svojih proizvoda. Tako su predstavili PetiteKey, USB memoriju koja nalikuje na kućni ključ.

Oglas

Ono što je najzanimljivije kod ovog USB sticka je da je dizajniran kao pravi ključ, s metalnim kućištem, što znači da je otprilike 30% manji i tanji te ga možete zakačiti i strpati u džep zajedno s ostalim ključevima na alki. I to nije sve, na sticku se nalazi instaliran Private-Public softvere, kao i Wuala Secure Cloud Storage, što znači da možete šifrom zaštititi svoje podatke.

U kompaniji tvrde kako je metalno kućište vrlo robusno i izdržljivo, a i vodootporan je do dubine od 100 metara, što je odlično, iako i inače ne ronimo s ključevima :) Otporan je i na prljavštinu, prašinu i blato, pa čak i ako ga operete u perilici rublja podaci bi trebali ostati netaknuti. Isto tako, iako vam konektor djeluje nezaštićeno (nema kapicu) ne brinite jer ga mehanički ne možete oštetiti, tako da nema opasnosti dok ga nosite s drugim ključevima.

LaCie PetiteKey će vaše podatke zaštititi preko Private-Public ključa (šifre) i to preko AES 256-bitne enkripcije. Dobit ćete čak i ponešto gigabajta u oblaku (cloudu) preko Wuala Secure Cloud Storagea – ako imate stick od 8GB, dobit ćete još 8GB u cloudu, za 16GB dobjete 16GB u cloudu, i tako dalje.

Ono na što imamo zamjerku je da se radi o zastarjelom USB 2.0 sustavu, dok sve pohvale idu na stranu dizajna za koji je zaslužna francuska dizajnerska kuća 5.5 Designers. Bit će dostupan u veličinama od 8GB, 16GB i 32GB po cijenama od 14,99 na više.

Za razliku od drugih portala i blogera mi uvijek prošvrljamo i pokušamo vam pronaći informaciju više. I evo je, ovdje na možete kupiti svoj USB sti… pardon, ključ :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.