Kyocera: neto prodaja od 8,49 milijardi eura u 2005

Racunalo.com foto

Veliko povećanje prodaje zabilježeno uglavnom na poslovnim područjima tvrtke Fine Ceramics Group dovelo je do izvanredno velike potražnje za solarnim modulima i sustavima za solarnu energiju, ponajviše u Europi i Japanu. Osobito je velika potražnja bila za keramičkim komponentama namijenjenima opremi za proizvodnju poluvodiča i LC zaslona. Electronic Device Group također je ostvario povećanje prodaje, čemu je najviše pridonijelo dobro poslovanje tvrtke Kyocera Kinseki Corporation, podružnice koja je u cijelosti u vlasništvu matične tvrtke. Povećana je potražnja i za glavama za termalne fotopisače, LC zaslonima za mobilne telefone i industrijskom opremom te je i na tim područjima zabilježena veća prodaja. Operativna zarada proizvodnih segmenata – poluvodički elementi, solarni energetski sustavi i rezni alati – osjetno se povećala. Zahvaljujući pozitivnim učincima strukturnih reformi i izostanku troškova restrukturiranja, koje je u prošloj fiskalnoj godini ostvarila Kyocerina podružnica u SAD-u, tvrtka AVX Corporation, na području elektroničkih komponenti također je ostvarena veća zarada u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu.
U grupaciji Equipment Group povećala se prodaja srednje brzih i vrlo brzih digitalnih višenamjenskih uređaja (kopirni uređaji i pisači). Prodaja optičkih instrumenata porasla je zbog velike potražnje za optičkim modulima za kamere, što bi moglo nadomjestiti priličan pad prodaje digitalnih fotoaparata, koji se dogodio zbog strukturnih reformi. Prodaja telekomunikacijske opreme opala je zbog snažnog pritiska konkurencije na području mobilnih telefona u Japanu i drugim zemljama. Ukupna prodaja grupacije Equipment Group manja je nego prošle fiskalne godine. Na europskom tržištu ukupna je prodaja porasla jer je znatno povećana prodaja informatičke opreme i solarnih sustava.
Predviđanja za sljedeću fiskalnu godinu:
Kyocera u prvoj polovici fiskalne godine 2006. očekuje postupan oporavak proizvodnje u elektroničkoj industriji te osjetniji oporavak tijekom druge polovice fiskalne godine. Također očekuje globalno povećanje na području prodaje opreme za alternativnu energiju – ponajprije solarnu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.