Kyocera Mita: rekordni prvi kvartal u prodaji pisača

Racunalo.com foto

Povećanje prodaje crno-bijelih laserskih pisača 7,1 posto više od prosječnog rasta tržišta
Na tržištu crno-bijelih laserskih pisača Kyocera je u prva tri mjeseca ove godine prodala više od 100,000 uređaja, što je rekord u povijesti tvrtke. Prodaja je povećana za točno 17,417 uređaja. Kyocera je time učvrstila svoje mjesto na zapadnoeuropskom tržištu te povećala svoj udio s 9,2 posto, koliko je iznosio u prvom kvaratu 2004., na 9,7 posto. Dok je cijelo tržište crno-bijelih pisača bilježilo kontinuirani rast od 11,4 posto, Kyocera je povećala prodaju za izvrsnih 18,5 posto.
Najbolji primjer izvanrednog poslovanja tvrtke Kyocera Mita jest 25-postotni udio na vrlo konkurentnom njemačkom tržištu crno-bijelih laserskih pisača, na kojem zauzima drugo mjesto. U proteklom razdoblju ukazala se prilika da Kyocera bitno smanji razliku koja je dijeli do vodećeg mjesta na tržištu. Na tržištu pisača brzine ispisa od 1 do 20 stranica u minuti, koje čini 60 posto ukupnog tržišta crno-bijelih laserskih pisača, Kyocera je zauzela prvo mjesto, s 32-postotnim udjelom. U svim segmentima europskoga tržišta crno-bijelih laserskih pisača (brzine ispisa do 69 stranica u minuti) Kyocera se našla barem među prvih pet, a u dva jaka tržišna segmenta zauzela je treće mjesto.


Poslovni laserski pisači u boji
Kyocera je ostvarila i iznadprosječan uspjeh na tržištu pisača u boji formata A4, brzine ispisa od 11 do 20 stranica u minuti, na kojemu je zabilježila povećanje udjela za 21 posto, tj. s 5,2 na sadašnjih 6,3 posto. Zanimljivo je spomenuti činjenicu da šest relativno poznatih tvrtki, koje su prošle godine zajedno imale 10 posto udjela na tome tržištu, sada imaju manje od jedan posto, što je jasan pokazatelj jake konkurencije s kojom se mogu natjecati samo najproduktivniji, najinovativniji i najpouzdaniji uređaji.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.