Kuri robot – osobni snimatelj dragocjenih obiteljskih trenutaka

Fotografija članka: Kuri robot – osobni snimatelj dragocjenih obiteljskih trenutaka

Svi roditelji se kad-tad susretnu sa istim problemom – propuštanjem važnog trenutka u životu svog mališana, recimo biti u krivoj prostoriji kad beba napravi prve korake. Mayfield Robotics tvrdi da će Kuri biti tamo, čak i kada vi ne možete.

Oglas

Mali robot, Kuri koristi strojno učenje i inteligentno prepoznavanje slika kako bi samostalno snimio dragocjene obiteljske trenutke, naravno uz korištenje vaših preferencija kao vodiča. To znači da će kamerom uloviti vaše mališane kad se igraju ili plešu bez da vi prstom mrdnete, a što više snima to bolje razumije vaše ukuse.

Razumljiva je skepsa za Kurijevu Vision značajku jer je teško procijeniti koliko to dobro radi i što će Kuri smatrati trenutkom vrijednim snimke. Hoće li snimiti video kojega ćete cijeniti zauvijek ili ćete pregledavati snimke sebe kako usisavate? Može se odabrati kada i gdje je Kuriju dopušteno snimanje pa neće ovjekovječiti ništa skandalozno, no moglo bi završiti sa pregršt dosadnih snimaka.

Ipak, mislim da je ovo intrigantna ideja. Kućni su roboti još mlada kategorija pa treba razmišljati gdje bi se sve mogli upotrijebiti. Ovaj bi pristup mogao učiniti vašeg budućeg robota-pomoćnika korisnijim u onim trenutima kada ne ispunjava vaše želje i zapovjedi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.