Kupon2go je nova SMS usluga Hrvatskog Telekoma kupovine s popustom

Fotografija članka: Kupon2go je nova SMS usluga Hrvatskog Telekoma kupovine s popustom

Prepoznajući vašu geo-lokaciju, ova će vam usluga sugerirati kupovinu s popustom u HT-u ili kod partnera uključenih u Kupon2go uslugu. Jeftiniji shopping preko SMS-a? Zvuči zanimljivo.

Oglas

O čemu se zapravo radi? Bili smo na predstavljanju ove usluge i zaključili kako se HT očito dosjetio kako će konkurirati online grupnim i drugim marketinškim prodajama. Svojom će kombinacijom Internet/SMS marketinga uz pomoć brojnih partnera pokušati preusmjeriti korisnike na svoje usluge. Iako je usluga samo naizgled namijenjena korisnicima HT-a, moći će je koristiti i drugi korisnici s drugim predbrojevima (091, 092,  095, 097, 099).

Koliko Kupon2go usluga košta korisnike, odnosno nas kupce?

Ništa, usluga je besplatna. Njenom aktivacijom ćete ovisno gdje se trenutno nalazite na SMS dobivati poruke o popustima koji se nalaze u dućanima oko vas. Naravno, ovo je dobrovoljna usluga, odnosno aktivira se isključivo uz pristanak korisnika.

HT čak nudi i nagrade u promotivnom razdoblju – “Svaki tjedan uz Kupon2go tablet jedan” koja traje od 7. siječnja 2015. godine – svi koji se prijave za uslugu, ostave svoje podatke i daju suglasnost za korištenje Kupon2go usluge, mogu osvojiti Samsung Galaxy Tab S 10,5, Samsung Galaxy Core LTE i Samsung Galaxy S5 mini te MAXtv To Go uslugu na 12 mjeseci.

Koliko ova usluga košta tvrtke partnere koji će na ovaj način prodavati proizvode i usluge?

Za sada ništa, postoji promotivno razdoblje, ali uskoro će partneri dobiti ponude o “paketima” koji će se temeljiti na CPC/CPM (plaćanje po kliku ili po prikazu) i sličnim sustavima. HT za sada nije htio otkriti kakvi će to biti paketi i koliko će to koštati partnere, ali će sigurno koštati. Kažu, povoljnije nego Google Ads oglasi.

Kako se (i zašto) prijaviti?

Usluga je u prvom redu namijenjena korisnicima Hrvatskog Telekoma, ali bacili smo oko i na njihov portal gdje se obavlja prijava i vidjeli smo kako se mogu prijaviti i korisnici drugih mreža, odnosno svi koji su punoljetni (stariji od 18 godina). Pregledavajući samu formu za upis primijetili smo kako je prilično nedorečena i nejasna. Primjerice, u piše ovako: “…u uslugu se mogu uključiti samo fizičke osobe koje su napunile 18 godina te koriste mobilne usluga HT-a”, no polje s datumom rođenja nije obavezno i ne morate ga upisati. Obavezna polja su samo “Ime” (nebitno), “Prezime” (opet nebitno) i “Broj mobitela” (bitno), sve ostalo ne vaša dobra volja. Pravno gledano, tu nam nešto ne štima.

Druga grupa (dodatni osobni podaci – adresa, grad, datum rođenja, OIB, spol,…) i treća grupa podataka (vaši interesi – zdravlje, vrt, gastro, slobodno vrijeme,…) su neobavezna polja i možete ih, a ne morate ispuniti. Četvrta grupa podataka nam potvrđuje ono što smo čuli i na današnjoj konferenciji, a to je činjenica kako će HT na ovaj način sakupljati podatke o korisnicima koje će iskoristiti za, kako navode, individualne ponude HT-a i njihovih partnera, naravno ukoliko ćete aktivirati Kupon2go uslugu.

Kako usluga funkcionira?

Jednostavno. Kada se nalazite blizu nekog dućana, restorana ili kafića koji nudi popust, Kupon2go sustav će vam poslati SMS poruku s lokacijom i popustom. Na vama je da se odlučite hoćete li iskoristiti ponuđeni popust ili ne, bez obaveze. To vam je isto kao i u kada ste u nekom dućanu – možete kupiti nešto na popustu ili ne. Samo što je ovdje taj dućan cijeli Internet, ili bolje rečeno – Kupon2go sustav s HT-om i njegovim partnerima.

Hoćete li na ovaj način proći jeftinije u kupovini? Vjerojatno da, kao i kod drugih kupovina s popustom. Kupon2go je samo još jedan kanal preko kojeg će HT i partneri prodavati proizvode i usluge jeftinije. Hoće li privući nove korisnike? Vjerojatno hoće, ima logike – nova usluga, jeftiniji shopping, žene koje se jedva čekaju osloboditi viška novca (vidi sliku iznad)… sve to može vrlo efikasno funkcionirati.

Gdje ćete to moći koristiti? Za sada su partneri24 sata, Allianz,  Avenue Mall, E-tours, Heraldi, Hrvatska lutrija, Konzum, Kućica na drvetu, L’Occitane. Tisak, Cinestar, Oxbo, Kozmo, Samsung, Meblo, Westgate, Drogerie Markt, P.S. Fashion, Sheridan’s, Mercedes, Tekstil promet, Lido, Ingenium i Hrvatski Telekom. Bit će ih još.

Ako smo vas zainteresirali za ovu uslugu, Kupon2go kupovinu s SMS popustima .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.