Kupac.hr nam javlja kako ih je pokrala srpska tvrtka po dizajnu, ali i u samom kodu

Fotografija članka: Kupac.hr nam javlja kako ih je pokrala srpska tvrtka po dizajnu, ali i u samom kodu

Prije nekoliko dana smo dobili ovu informaciju od zagrebačke tvrtke Irebo projekt d.o.o. koja tvrdi kako su ih pokrali istočni susjedi, za što vjerojatno priremaju i tužbu.

Oglas

Sporne web stranice nalaze se na domenama kupac.rs (Republika Srbija) i kupac.ba (Bosna i Hercegovina), a u vlasništvu su, kako kažu, srpske tvrtke Goldberg d.o.o.

Ovu informaciju prenosimo točno kao takvu, dakle kao informaciju, za što su nas zamolili u za objavu. Čisto nek’ se zna. Koliko je ova krađa zaista utemeljena, o tome će odlučivati mjerodavni zaduženi za ovakve sporove, ako se zagrebačka tvrtka odluči na tužbu. A izgleda da hoće. S obzirom da su nam poslali ovu “prvu informaciju”, nadamo se da će nam poslati i informaciju što se događalo dalje. A tko zna, možda i ovakav medijski pritisak potakne i neku vrstu poslovnog pregovora, pez potrebe intervencije suda.

Evo i teksta koji smo primili, prenosimo ga u cijelosti.

“Kupac.hr bezobzirno iskopiran i pokraden u Srbiji i BiH
Internetske stranice nisu javno dobro, a autorska prava i uvjeti korištenja nisu ukras na stranici

Kupac.hr je vodeći hrvatski portal za kupce koji uspješno posluje više od godinu dana, a u tom je razdoblju okupio mnogobrojne čitatelje koji ga svakodnevno prate.

Nakon dojave našeg čitatelja otkrili smo da smo pokradeni, konceptualno, izvedbeno i bezobzirno od tvrtke Goldberg d.o.o. (Goldberg Media) iz Beograda koja je na domenama kupac.rs i kupac.ba objavila klonove naše stranice.

Pregledom spornih stranica smo utvrdili da su ukrali dizajn, nazive rubrika, SEO optimizaciju i slogan portala Kupac.hr što je u poslovnom svijetu nedopustivo, a pravno kažnjivo.

Portal Kupac.hr ima jasno istaknutu napomenu o zaštiti autorskih prava na naslovnici stranice, a u uvjetima korištenja su detaljno objašnjena pravna pitanja vlasništva te uvjeti korištenja sadržaja i elemenata objavljenih na stranici.

Ovim putem obavještavamo javnost da portal Kupac.hr nema nikakve veze sa srpskom i bosanskohercegovačkom stranicom kupac.rs i kupac.ba, kao ni da nas direktor tvrtke Goldberg d.o.o. Duško Marjanović, koja je vlasnik spornih domena, nikada nije pitao za dopuštenje da koristi naš dizajn, slogan, nazive rubrika te sva ostala rješenja koja su rezultat rada portala Kupac.hr i isključivo su vlasništvo tvrtke Irebo projekt d.o.o. iz Zagreba.

Dok pripremamo poduzimanje pravnih koraka u Republici Srbiji protiv tvrtke Goldberg d.o.o., pozivamo čitatelje da nas svakako obavijeste o sličnim slučajevima da se ovako nešto sutra ne bi dogodilo baš vama.”

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.