KulenDayz 2012 special report – kako je bilo na Microsoftovoj konferenciji iz prve ruke

Fotografija članka: KulenDayz 2012 special report – kako je bilo na Microsoftovoj konferenciji iz prve ruke

U Baranji je ovaj vikend održana već tradicionalna Microsoft community konferencija KulenDayz. Informaciju iz prve ruke poslao nam je Igor Ralić, evo njegove priče.

Oglas

Ovo je već četvrta KulenDayz konferencija koja je u regiji poznata po svojoj opuštenoj atmosferi (moto konferencije bio je „Slow down“), kvalitetnim predavanjima (predavači su i ovaj put bili većinom Microsoft MVP-jevi), te odličnim networkingom, hranom, pićem i zabavom. KulenDayz konferenciju odlikovalo je i postojanje službenih Windows Phone i Windows 8 aplikacija kroz koje su sudionici mogli saznati više o samom programu, predavačima i ostalim važnim informacijama.

Cjelokupan program započeo je već u petak kada je u Osijeku održan regionalni (regija CEE & Italy) MVP Summit koji je okupio Microsoft MVP stručnjake iz 18 zemalja svijeta. Registracije su trajale do 15 sati, do kada se okupio najveći broj MVP-jeva. Tada su započela predavanja koja su bila zatvorene prirode i samo za MVP-jeve, a odvijala su se u dva track-a. U isto vrijeme se u Belom Manastiru odvijao predkonferencijski dio KulenDayza koji je obuhvaćao radionice na temu najaktualnijih Microsoft tehnologija. Večernji program uključio je posjet vinariji Belje, jednog od sponzora konferencije, koji je sudionicima omogućio degustaciju vina, odličnu večeru te zabavu.

U subotu je program nastavljen u Belom Manastiru u hotelu Patria, tj. njihovom etno selu. Sudionici su s registracijom započeli već oko 8 sati ujutro kada ih je dočekao KulenDayz Team s osmjehom na licu i u narančastim majicama koji je uporno radio tjednima kako bi sve proteklo u najboljem redu. Sudionika je bilo oko 200, a mogli su birati između 45 predavanja u bilo kojem od 7 trackova: Office 365, Development, Database, Private Cloud, Windows Phone, Project Management i Chalk & Talk. Specifičnost ove konferencije su upravo Chalk & Talk predavanja u kojima predavači koriste samo ploču, papir i markere kako bi pojačali interakciju sa sudionicima i prenijeli im svoju poruku. Kako bi ambijent bio naglašen, ove godine taj se track odvijao pod šatorom, a sjedilo se na balama sijena. Nakon uspješnih predavanja, u 19 sati započeo je Speaker Idol – svojevrsno natjecanje u kojem bilo tko može održati predavanja na bilo koju temu u trajanju od 5 minuta pred žirijem, a pobjednik je za nagradu dobio priliku biti predavač na Microsoft WinDays 2013 konferenciji. Pobjednik je bio Tiberiu Covaci koji je, naravno, bio i KulenDayz predavač par sati ranije i to upravo u Chalk & Talk tracku. Zanimljivostima ispunjen dan završen je večerom na otvorenom te live karaokama uz bend do ranih jutarnjih sati.

Cilj nedjeljnog dijela programa bio je opuštanje u ljepotama Baranje. Sudionici su mogli birati između vožnje brodom u Kopačkom Ritu, timskih igara u Zlatnoj Gredi i paintballa u Karancu. Ovime je odlično promovirana Baranja kao zanimljiva turistička destinacija uz pregršt zabavnih sadržaja te mjesta za otkriti i posjetiti.

Činjenica je da KulenDayz konferencija značajno napreduje iz godine u godinu čime je postala jedan od najvažnijih Microsoft Community događaja ove regije. Napredak je očit u broju trackova, povećanoj kvaliteti predavanja, broju sudionika te cjelokupnom programu, što je prepoznato i od strane Microsofta koji je odlučio da se jedan važan događaj poput Microsoft MVP regionalnog summita održi baš u sklopu KulenDayza. Uz ogroman entuzijazam Bernardina Katića (direktora konferencije), cijelog KulenDayz Teama te sponzora kojih će, nadamo se, nagodinu biti još više, s nestrpljenjem iščekujemo 5. KulenDayz konferenciju!

Napisao: Igor Ralić

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.