Kraj Firefox Mobile OS-a

Fotografija članka: Kraj Firefox Mobile OS-a

Još jedan igračić manje…

Oglas

Tehnički smo malo pogriješili. Firefox OS postoji i dalje, samo nema nijednog smartfona s njime. Kompanija je najavila emailom da više neće podržavati Firefox OS nakon što izbaci Firefox 2.6 OS. Ova verzija je najavljena za kraj svibnja.

Ovim će se osloboditi prostor i resursi za Internet of things, odnosno tzv. internet stvari.

Već je u prosincu najavio podpredsjednik prodaje Ari Jaaksi da će ovaj eksperiment sa smartfonima brzo završiti. Dva mjeseca poslije, poslan je navedeni mail korisnicima i zaposlenicima. Ponosni su što su ponudili sučelje prilagodivo svakom zaslonu – od najjeftinijih smartfona pa do HD televizija.

Iako Mozilla više neće podržavati ovaj OS, neće zatvoriti vrata partnerima. Još će se uvijek na tržištu moći pojaviti nove aplikacije sve do sredine 2017. godine.

Ideja je bila plemenita, tj. htjelo se ponuditi pametan mobitel financijski pristupačan svima. No, od kada su Androidi postali jeftiniji nego ikada, cijeli koncept je moramo reći, osuđen na propast.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.