KORISNIČKI TEST: Nokia Purity HD by Monster – za slušanje svih vrsta glazbe

Fotografija članka: KORISNIČKI TEST: Nokia Purity HD by Monster –  za slušanje svih vrsta glazbe
Jedna od njih je tvrtka  Monster koja više od 30 godina proizvodi audio-vizualnu opremu.  Nakon što su dizajnirali ekskluzivne slušalice za Lady Gagu, i s obzirom na njezin utjecaj na modni svijet, razne zvijezde i zvjezdice postali su fanovi njihovih slušalica. Vođeni trendovima,  proizvođači mobilnih telefona poput HTC-a i Nokije u  suradnji s tvrtkom Monster su  plasirali na tržište modele slušalica namijenjene njihovim mobilnim uređajima. O HTCovim Beats by Dre slušalicama mogli ste već dosta toga pročitati kroz naše korisničke testove mobilnih uređaja, ali o Nokia Purity HD by Monster niste. Nokijine slušalice ne treba miješati s Beats by Dre linijom, barem kad je u pitanju zvuk.  Sviđa nam se što su  potpuno drugačije. 
 
Nokia Purity HD by Monster
 
Nokia Purity HD by Monster slušalice nisu nikako jeftine za naše prilike. Cijena im je 1.250 kuna, ali svaki proizvod prolazi rigorozne kontrole i testiranja,  ne samo audio performansi već i svih detalja izvedbe. To ima svoju cijenu.  Dostupne su u četiri različite boje: crna, bijela, svijetloplava i fuksija. Nokia Purity HD by Monster,  prve su službene stereo slušalice za smartphone. 

Sada idemo odgovoriti na pitanja što se događa kada dvije nadaleko poznate tvrtke surađuju jedna s drugom i što dobivamo za gore navedenu cijenu.   

Pakiranje, dizajn

 

 Nokia Purity HD by Monster

Prva stvar koja se zamjećuje je sadržaj kompleta. U kompletu dolazi sa zaštitnom torbicom za nošenje i dva seta ravnih audio kabela. Slušačice su žičane iako na prvi pogled se čine da su bežične. Čak smo pomislili da imaju NFC podršku poput koji smo svojedobno testirali. Priznajemo da smo se zbog toga malo razočarali. Jedan kabel je ControlTalk, univerzalni daljinski s mikrofonom, drugi je univerzalni kabel. Oba imaju 3.5mm priključak na svom kraju.  

Nokia Purity HD by Monster

Što se tiče estetskog dojma, vrlo sjajna plastika, navodno otporna na ogrebotine (nismo probali), izgleda nam ipak nekako jeftino. Ipak, to je samo subjektivan dojam i uzmite ga s rezervom. Ovisno o veličini vaše glave, slušalice se mogu podesiti, Njihovim „rastezanjem“ vidljiv je mat metal. 

Nokia Purity HD by Monster

Dimenzije slušalice su 290 milimetara u dužinu, 40 milimetar u širinu i 200 milimetara u visinu. Duljina kabela je 1300 mm. Mase su 180 grama. Ne morate brinuti o tome da li ste pravilno stavili slušalice zbog  funkcionalnosti mikrofona (promjera 5mm)  jer slušalice imaju jasno označenu lijevu i desnu stranu. Naime, one nemaju standardno kabel na lijevoj strani da bi vam bilo olakšano na koji način da ih nosite. 

Nokia Purity HD by Monster

Ušne slušalice obično imaju tendenciju da vrše pritisak na vrh uha tijekom duljeg nošenja. Ove slušalice su ugodne nakon duljeg nošenja kao i na samom početku. Jastučići za uši su super mekani, izrađeni su od fine kože i dizajnirani  tako da se uklapaju u prirodni oblik uha umjesto da ih djelomično prikrivaju.(osim ako nemate jako velike uši :) )

Nokia Purity HD by Monster

Prvobitno smo bili malo skeptični oko samog dizajna jastučića u pogledu njihove sposobnosti da blokiraju vanjsku buku. Ali, zavarali smo se budući da smo se uvjerili da u većini slučajeva smanjuju pozadinsku buku. Dodatno nismo primijetili da puno propuštaju zvuk u vanjski prostor. 

Nokia Purity HD by Monster

Nokia Purity HD by Monster

Upravljanje mobilnim uređajem preko slušalicama je danas standardna opcija. Kao što smo već ranije spomenuli, ControlTalk kabel ima tri tipke, snažnih taktilnih povratnih informacija za kontrolu glazbe i poziva. Ove opcije rade skoro isključivo s bilo kojim Windows Phoneom. Zašto skoro isključivo. Nevjerojatno, ali rade i s Samsung Galaxy S II modelom.

Kontroler je jednostavna da ne može biti jednostavniji, a tijekom telefonskog razgovora imate osjećaj da osoba ss kojom razgovarate je tik do vas. Kvaliteta mikrofona je baš kao što bi trebao biti. Palac gore. 

Kvaliteta zvuka je ključ 

U cijeloj priči nas je ipak više zanimala funkcionalnost drugog kabela koji sadrži samo in-line mikrofon i može se također koristiti za razgovore, ali kontrole je potrebno vršiti pomoću smartphonea ili laptopa ili tableta te se može koristiti na ostalim uređajima. Zato smo isprobali slušalice ss hrpom uređaja pod androd platformom, Nokai Belle OSom, iOSom, našim playbookom i laptopom. 

Zvučnici imaju promjer 40mm i impedanciju od 32 oma. U stvarnosti zvuči super. Testirali smo slušalice koristeći samo najkvalitetnije pjesme (originalni CD-i) kroz nekoliko glazbenih žanrova. Prikladne su za slušanje Rock , R & B, Hiphop, RAP, POP glazbe, jezza ali nisu najpogodnije za slušanje klasične glazbe. 

 Nokia Purity HD by Monster

Iako je kvaliteta zvuka super, ali na tržištu unutar ovog raspona cijena ima modela koji imaju širi frekvencijski raspon. Nokia Purity HD by Monster ima frekvencijski raspon 20 Hz do 20 MHz. Uglavnom, slušalice reproduciraju visoke i niske zvukove i čuvaju ih ravnomjerno u srednjem frekvencijskom području. Tako u većini slučajeva dobivate lijep, čak, netaknut zvuk. Bas čistoća je nevjerojatna. Bas zvuči puno i čvrsto. Ipak visoki tonovi kao da nemaju dovoljno jasnoće, ali su jasni, nisu prigušeni. Slušanje glazbe niskih frekvencije za dulje vrijeme neće stvarati nelagodu za uho. Želite li vrlo jasne vokale, prilično su dobre sa svim žanrovima glazbe. Malo su nas razočarale u primjeni tijekom igranja nekih igara, ali to nije bio previše loše. Nude dobru kvalitetu odvojenosti dva kanala, ali 5.1 audio smjer je ograničen. Baš ne možete čuti svaki korak svojih neprijatelja iz svakog ugla, ali imate mogućnosti da ih čujete u stereo situaciji. 

 Nokia Purity HD by Monster

 

Sažetak: Volimo glazbu ali nas isto tako nervira sustav za njenu reprodukciju koji ne zvuči kako treba. Uz slušalice Purity HD by Monster doista možemo uživati u svim vrstama glazbe kao da se nalazimo u koncertnim dvoranama, glazbenim studijima  ili koncertima.

Slušalice za potrebe testiranja ustupila  . Detaljna specifikacija je dostupna na službenoj stranici.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.