KORISNIČKI TEST: Nokia LUNA slušalica – funkcija i format idu ruku pod ruku

Fotografija članka: KORISNIČKI TEST: Nokia LUNA slušalica – funkcija i format idu ruku pod ruku
Dizajn i funkcionalni elementi 
 
Razveselila nas je jednostavnost Lunina korištenja i dizajn. Isporučuje se s baznom stanicom interesantnog konveksnog oblika. Bijela opcija izgleda nam poput klobuka šampinjona. Mase je 23.4 g, i ima 24 mm u opsegu. Zbog svog oblika lako se pronalazi rukom u ženskoj torbi, što je pravo čudo. 
 
Nokia LUNA
 
Na vrhu bazne stanice je LED dioda koja promjenama boje obavještava o akcijama koje se trenutno odvijaju: plavo trepćuće svjetlo pokazuje da se slušalica spaja s mobilnim uređajem, zeleno/crveno o statusu napunjenosti kapaciteta baterije.
 
Nokia LUNA
 
Puni se putem microUSB priključka. Punjač je potpuno isti kao za . Iako Nokia u specifikacijama navodi da je jedno punjenje dovoljno za 8 sati razgovora, to nije baš tako.
 
Nokia LUNA
 
Nokia Luna može se koristiti 8 sati, ali se mora svako malo vraćati u bazu. Kada slušalicu vratite u postolje, poziv je isključen.  Odgovaranje na pozive omogućeno je jednostavnim dodirom na slušalicu. Ove funkcionalnosti omogućava Nokijina Always Ready tehnologija.  
 
Sama Nokia Luna slušalica  ima nekoliko elementa:
 
 
 
Nokia LUNA
 
 
(mikrofon)
 
Nokia LUNA
 
Za uključivanje slušalice potrebno je pritisnuti višenamjensku tipku na vrhu.
 
Slušalica također ima led indikator. Kada je povezana s mobilnim telefonom, svjetlosni indikator treperi polako plavom bojom. Crveno treperenje javlja se kada je napunjenost baterije niska, ali čujete i zvučnu obavijest o tome. Relativno je ugodna za nošenje u uhu i dosta diskretna. Zašto kažemo relativno? Možda neki od vas su više osjetljivi na strani predmet u ušnom kanalu, te bi mogli imati osjećaj lagane nelagode tijekom duljeg korištenja. Da, ne ispada lako iz uha. To nam se posebno sviđa. 
 
Uparivanje
 
Uparivanje je stvarno jednostavno. Potrebno je 3-4 minute da se proces završi. Luna je kompatibilna s bilo kojim Bluetooth mobitelom.
 
Nokia LUNA
 
Kroz postupak uparivanja vodi vas ženski glas (engleski jezik) dajući jasne i jednostavne upute:  
 
  • Idite na Bluetooth izbornik u uređaju 
  • Uključite bluetooth opciju
  • Pretražite i odaberite slušalicu 
  • Unesite pin kod 0000 ako je potrebno 
  • Slušalica je spremna za uparivanje 
 
Tijekom uparivanja potrebno je slušalicu uključiti i postaviti u baznu stanicu. Svidjelo nam se što je moguće upariti i dva mobilna telefona jer Luna podržava 2.1 + EDR tehnologiju. Odlična opcija za one koji koriste više mobilnih uređaja  poput privatnog i poslovnog.  Za to je potrebno da oba mobilna uređaja imaju aktivan bluetooth mod.
 
Budući da dolazi s NFC opcijom za povezivanje, isprobali smo je s koji ima podršku za NFC te . Uparivanje slušalice pomoću Near Field Communication (NFC) tehnologije još je jednostavnije nego putem bluetooth povezivanja.  
 
Nokia LUNA
 
Za kompatibilni mobilni uređaj potrebno je izvaditi slušalicu iz bazne stanice i dodirnuti NFC područje stanice s NFC područjem mobilnog telefona.  Slušalica se automatski spaja na uređaj.
 
Nokia LUNA
 
 
Kvaliteta zvuka 
 
Kvaliteta zvuka je odlična budući da je omogućeno prilagodljivo namještanje glasnoće. Testirali smo čujnost na bučnoj ulici, intenzivnom automobilskom i tramvajskom prometu, bučnom kafiću i mirnom okruženju stana. Glasovi svih osoba s kojima smo razgovarali, u svim uvjetima zvuči jasno, ali i primatelj nas može čuti kristalno jasno. To je prvenstveno zahvaljujući ugrađenom digitalnom signalnom procesoru (DSP) koji uistinu obavlja svoj posao.
 
 
 
 
Dodatno je ugrađena zaštita protiv buke. Probali smo slušati i glazbu, ali Luna tu ne briljira za razliku od Nokia Purity HD stereo by Monster naglavnih slušalica,  koje smo također .  
 
Što reći na kraju?  Isto kao i na samom početku :)   funkcija i format idu ruku pod ruku. 
 
Cijena Luna slušalice iznosi 500,00 HRK bez PDV-a.  Nokia Luna bluetooth slušalicu za potrebe testiranja ustupila . Puna specifikacija je dostupna

Foto: Racunalo.com (Sanja Ledinek)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.