KORISNIČKI TEST: IRISCard Anywhere 4 – skener poslovnih posjetnica

Fotografija članka: KORISNIČKI TEST:  IRISCard Anywhere 4 –  skener poslovnih  posjetnica
Poslovni bonton  nameće da posjetnice dijelimo u nekom smislenom razgovoru, na kraju sastanka i sličnim situacijama,  i ne zaboravite, muškarac prvi daje posjetnicu ženi.  Obično vizit karte osim imena i prezimena i titule sadrže podatke o brojevima telefona, elektroničku adresu, web adresu, adresu sjedišta tvrtke i radnu poziciju. Prisustvujete li nekom poslovnom seminaru, konferenciji, predstavljanju proizvoda ili usluga, u jednom danu možete sakupiti lijepu količinu poslovnih posjetnica.
 
Mali problem nastaje kada sve podatke koji se nalaze na njima trebamo unijeti u naše elektroničke adresare. Uglavnom postupak se odvija ručnim unosom, kuckanjem podataka u računala ili  mobilne telefone putem tipkovnice ili dodirnog zaslona. Često nam se to ne da činiti, pa ih ostavljamo po ladicama sve  do trenutka kada nam zatreba određeni kontakt i tada dodatno gubimo vrijeme u potrazi za poslovnom posjetnicom u papirnom obliku. Ipak to ne mora uvijek biti tako. 
 
Na tržištu postoji proizvod IRISCard Anywhere 4,  skener koji pomaže oko unosa i sortiranja podataka u bazu kontakata. Upravo ovaj uređaj je došao u naš posjed zahvaljujući tvrtki Lunaria i naravno da smo ga testirali.
Što sve IRISCard Anywhere 4, može ili ne može,  slijedi u nastavku.
 
Gdje se što nalazi 
 
Skener je vrlo kompaktan i malih  dimenzija: 160 x 43 x 56 mm.  Ove mjere ne bi trebale biti problem da nam uvijek bude pri ruci i da ga stalno nosimo u nekoj torbi/torbici. Možda čak u torbi za laptop.  
 
IRISCard Anywhere 4
 
Napaja se putem vlastite Li-Ion baterije kapaciteta  700 mAh. Ona se puni putem mini-USB kabela  i odgovarajućeg priključka.  
 
IRISCard Anywhere 4
 
Kapacitet unutarnje memorije  je  512MB. Prema specifikacijama proizvođača to bi trebalo bit dostatno za oko 2.500 kontakata.
IRISCard Anywhere 4
 
 
Budući da nemamo toliko kontakata, ovaj podatak ne možemo potvrditi. Ali, skenirani podatci mogu se spremiti i na  USB ili SD/mikroSD /xD/MMC  kartice  koje se umeću u multi -adapter na stražnjoj strani uređaja. U paketu dolazi 1GB SD kartica. 
 
IRISCard Anywhere 4
 
 

 
Kako radi ?
 
IRISCard Anywhere 4 je brz, učinkovit skener. Postupak skeniranja je jednostavan i svodi se na jednu tipku koja reagira besprijekorno. 
 
IRISCard Anywhere 4
 
U lijevi utor na skeneru je potrebno umetnuti vizit kartu i pritisnuti  tipku za uključivanje/ isključivanje napajanja. Zelena led dioda pokazuje da skener je spreman za rad. Tada započinje automatski proces skeniranja. Svjetlosni indikator pokazuje treperenjem narančastom bojom da skeniranje je u tijeku.
 
IRISCard Anywhere 4
 
Postupak traje  nekoliko sekundi, ovisno o složenosti same posjetnice (količini boja i fotografijama).  Ovdje treba svakako napomenuti da IRISCard Anywhere 4 uzastopno skenira prednje i stražnje strane poslovnih  kartica kao i fotografije kontakata .  Mi smo uspjeli skenirati 12 prilično šarolikih kartica u minuti .  Nakon što je  skener odradio svoj OCR (Optical Character Recognition – optičko prepoznavanje znakova) postupak skeniranja, obrađena posjetnica izlazi kroz otvor na stražnjoj strani.  Tada umeće se slijedeća posjetnica, opet u utor na prednjoj strani, i ponavlja postupak za sve vizit karte koje želimo skenirati u određenom trenutku.
 
Prilikom umetanja posjetnica bez obzira na njihov oblik i veličinu,  potrebno je dobro pozicionirati istu jer ukoliko to se ne učini,  softver ima malo problema sa čitanjem teksta.  
 
Skenirane  kartice  po defaultu se spremaju kao .JPEG datoteke.  Veličina im iznosi od 100 – 300 kb, opet ovisno o grafičkoj složenosti i količini podataka na  samoj posjetnici.
 
IRISCard Anywhere 4
 
Dodatno skener može se nositi s dokumentima  do A6 veličine (105 x 148mm)  i za što dajemo veliki  , skenirati razne račune koji nam kasnije mogu zatrebati.  
 
IRISCard Anywhere 4
 
To oslobađa džepove i novčanike hrpe papirića. Zadana rezolucija skeniranja  iznosi 300dpi. 
 
 

 
 
Cardiris Softver 
 
Ukoliko ste podatke pohranili u internu memoriju  potrebno je da skener spojite na svoje računalo. Podržana  su računala pod Microsoftovim i Appleovim inačicama operativnih sustava  za prijenos datoteka.
IRISCard Anywhere 4
 
Ukoliko po prvi puta spajate IRISCard Anywhere 4  na računalo potrebno je da prije toga instalirate na računalo Cardiris Pro 5 softver za uvoz skeniranih vizitki.  Instalacija  softvera je „peace of cake“. Potrebno je samo nekoliko minuta da to učinite. U paketu dolazi CD medij na kome se nalazi instalacijski softver.  
 
IRISCard Anywhere 4
 
IRISCard Anywhere 4
 
Kada je spojen preko USB-a na PC ili Mac, IRISCard Anywhere 4  djeluje kao vanjski  pogon (disk), tako da omogućeno je pregledavati ili brisati ručno sadržaj na njemu.
 
IRISCard Anywhere 4
 
Brisanje se  može izvesti i iz  Cardiris programa nakon što smo prebacili podatke.
 
IRISCard Anywhere 4
 
Možda se ovaj softver neće učiniti svima kao naj – haj i iskreno, OCR ima neke greške u podacima, ali zanemarivo malo.  Njih je  potrebno  ručno ispraviti.  To doista nije problem zbog dobro osmišljenog korisničkog sučelja programa.  Nitko nije savršen.  
 
IRISCard Anywhere 4
 
Cardis softver podržava širok raspon aplikacija uključujući Outlook, Outlook Express, Lotus Notes, Windows Moble, Palm, Nowell GroupWise i Goldmine.
 
IRISCard Anywhere 4
 
Podaci se mogu izvoziti/uvoziti u nekoliko formata za koje smatramo da sasvim su dovoljni: HTML, XML, CSV , vCard. JPEG, TIFF i čak u poruke e-pošte. 
 
IRISCard Anywhere 4
 
Kontakte možete lako uvesti/pretvoriti  u Excel  ukoliko se ukaže potreba za time u cilju organizacije, pretraživanja i sortiranja kontakata.
 
IRISCard Anywhere 4
 
Baza kontakata ima dobar raspon polja za kontaktne informacije, ali možete dodati više polja ukoliko je to potrebno. Na primjer za Skype broj ili mrežnu stranicu ili Twitter ili Facebook.
 
IRISCard Anywhere 4
 
 
Isto tako omogućeno je  dodavanje fotografija kontakta i teksta na temelju bilješki.  To nam  posebno se sviđa .
 
IRISCard Anywhere 4
 
IRISCard Anywhere 4
 
Dodatno omogućeno je pogledavanje prednje i stražnje strane svake kartice, njihova rotacija i okretati i promjena svjetline i kontrasta.  
 

 
Dodatne funkcionalnosti :
 
  • OCR prepoznavanje pokriva  218 zemalja 
  • Upravljanje duplikatima: polje za usporedbu omogućuje da odredimo koje informacije / kontakte  želimo zadržati, ažurirati ili odbaciti.
  • Skeniranje i automatsko prepoznaje do 10 posjetnica 
  • Skype podrška omogućava pokretanje Skype poziva jednim klikom izravno iz IRISCarda.
  • Stvaranje nove kartice iz odabranog teksta na način da možemo povući bilo koju adresu e-pošte ili potpis iz bilo koje aplikacije i ispustite ga u Cardiris  5 za stvaranje novog kontakta
 
IRISCard Anywhere 4
 
 
Ukupni dojam:  IRISCard Anywhere 4 je uređaj koji nam se doista sviđa. Daje osjećaj organiziranosti u području komunikacijskih kontakata. Nema više kopanja po ladicama, raznim džepovima, etuima, torbama i odjeći u potrazi za vizitkama. Ukoliko smo slučajno negdje bacili ili zametnuli posjetnicu osobe koja nam je važna  za daljnju suradnju nema problema. Podaci su nam pohranjeni u skeneru. Ujedno malo se šminkamo koristeći IRISCard Anywhere 4 skener prilikom razmjene posjetnica i izazivamo pozitivne, iznenađujuće reakcije poslovnih suradnika u svesishodnosti skenera bez korištenja računala. Pametan je to  proizvod.  Ujedno može bit i lijepi božićni poslovni ali i privatni poklon. 
 
IRISCard Anywhere 4 skener je dostupan  po cijeni od  1.063,26 kn putem tvrtke Lunaria.
 

 
Foto:  by ICT Plavuša, Racunalo.com
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.